Primarul care l-a reclamat pe Dan Diaconescu, audiat la DNA: isi mentine declaratiile

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 21:13
3624 citiri
Primarul care l-a reclamat pe Dan Diaconescu, audiat la DNA: isi mentine declaratiile
Foto: aradnet.ro

Primarul comunei aradene Zarand, pe baza declaratiilor caruia a fost arestat Dan Diaconescu, a fost chemat sambata dupa-amiaza la DNA Timisoara pentru audieri.

Audierile lui Ion Florin Mot (foto) au inceput putin dupa ora 17, informeaza Evenimentul Zilei online.

Pe baza reclamatiilor acestuia, in urma cu cateva saptamani, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a fost retinut si ulterior arestat preventiv pentru cateva zile.

In plangere, Mot sustine ca Diaconescu, impreuna cu Doru Parv, clarvazatorul postului de televiziune, ar fi incasat 30.000 de euro si 4.200 de lei, pentru a nu difuza o inregistrare "compromitatoare" care il incrimina pe primarul din Zarand.

Audierile au durat circa trei ore, timp in care primarul si-a mentinut in totalitate declaratiile date initial in acest dosar.

La iesirea din sediul DNA Timisoara, primarul comunei Zarand, Ion Mot, le-a spus jurnalistilor ca nu poate declara nimic, deoarece exista un dosar pe rol.

Potrivit procurorului DNA Gheorghe Bocsan, care se ocupa de acest caz, reaudierea lui Ion Mot s-a facut la cererea avocatului lui Doru Parv.

Procurorul a spus ca la audierile de sambata, primarul si-a mentinut in totalitate declaratiile facute initial in acest dosar.

"Daniel Fenechiu, avocatul lui Doru Parv, a solicitat reaudierea partii vatamate si am considerat ca domnul Mot trebuie reaudiat, lucru care s-a intamplat in ultimele trei ore la sediul Serviciului Teritorial al DNA de la Timisoara. Isi mentine in totalitate declaratiile facute si are aceeasi pozitie procesuala", a afirmat Bocsan dupa incheierea audierilor.

La randul sau, avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Pantea, prezent la reaudierea lui Ion Mot, a afirmat ca, in declaratia data in fata procurorului si a avocatilor, primarul comunei Zarand sustine ca l-a cunoscut pe Doru Parv prin intermediul sotiei sale, care ar avea "o slabiciune pentru clarvazatori", insa nu reiese ca acesta ar fi avut o legatura directa cu Dan Diaconescu.

"S-a procedat la reaudierea partii vatamate, primarul Ion Mot, care isi mentine aceleasi declaratii pe care le-a dat si pana acum. Pe Doru Parv se pare ca l-a cunoscut prin intermediul sotiei sale, care ar avea o anumita slabiciune pentru clarvazatori. Practic, din ce a spus dansul (Ion Mot - n.r.) nu exista nicio legatura directa cu Dan Diaconescu, doar ce concluzii ar fi tras dansul. Ion Mot nu l-a cunoscut pe Dan Diaconescu nici direct, nici indirect, nu au vorbit niciodata la telefon", a afirmat Pantea.

El a spus, de asemenea, ca Ion Mot nu l-a intalnit nici pe Doru Parv in prezenta altor martori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#primar Zarand audiat, #Ion Mot Dan Diaconescu, #Dan Diaconescu arestat, #Dan Diaconescu OTV arestat , #DNA