Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu, audiat la DNA

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 10:50
4600 citiri
Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu, audiat la DNA
Foto: B1 TV

Dan Diaconescu s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA, pentru a da explicatii in legatura cu licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim.

Diaconescu a venit la sediul Directia Nationala Anticoruptie (DNA) insotit de doi avocati, dupa ce, in urma cu doua saptamani, s-a prezentat la sediul institutiei pentru a lua act de plangerea impotriva sa.

Dan Diaconescu, a 52-a oara la DNA: Am vazut plangerea lui DJ Remus

"Important este, iata, ca aceasta tracasare se petrece. Noi speram ca adevarul sa iasa la suprafata si atat DJ Remus Vulpescu, cat si Victor Ponta sa fie urmariti penal si apoi judecati pentru jaful de la Oltchim", a afirmat Diaconescu.

Despre plangerea depusa de el la Parchetul General, omul de afaceri a spus ca spera sa fi ajuns la DNA, mentionand ca este "una stufoasa". El a adaugat ca in prezent combinatul Oltchim este nefunctional iar salariile nu s-au dat, cum s-a promis.

In 22 octombrie, Remus Vulpescu a dat o ampla declaratie in fata procurorilor anticoruptie in legatura cu esecul privatizarii Oltchim, aratand ca, atunci cand a aparut oferta lui Dan Diaconescu, statul era in proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajatilor si repornirea unitatii.

Intrebat care este paguba produsa prin neprivatizarea Oltchim si in ce consta ea, Vulpescu sustinea ca aceasta se ridica la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de actiuni.

In legatura cu natura pagubei, Vulpescu arata ca, in acest caz, nu este vorba despre o paguba neaparat materiala, ci de un grav dezechilibru adus institutiilor statului.

In alta ordine de idei, Vulpescu a afirmat ca, in cazul in care nu exista vreo oferta de privatizare, combinatul Oltchim ar fi repornit mult mai repede.

Oficiul pentru Privatizare a sesizat Parchetul in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu, patronul OTV, a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Dan Diaconescu a fost declarat castigator, la sfarsitul lunii septembrie, al licitatiei pentru preluarea a 54,8 la suta din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei pentru titlurile detinute de stat.

Contractul de preluare a actiunilor nu a fost semnat, intrucat Dan Diaconescu nu a prezentat dovezi ca detine suma pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Diaconescu audiat DNA, #Diaconescu audiat dNA Oltchim , #DNA