Ursus Breweries: Compania nu este subiect al investigatiei DNA

Marti, 24 August 2010, ora 21:52
1306 citiri
Ursus Breweries: Compania nu este subiect al investigatiei DNA

Descinderile care au avut loc, marti dimineata, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei nu au avut ca subiect al investigatiei compania de bere, potrivit procurorilor.

"In aceasta dimineata, reprezentatii Directiei Nationale Anticoruptie au fost la sediul Ursus Breweries, in baza unei autorizatii emise de Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti, ca parte dintr-o procedura de investigatie de care se ocupa in prezent.

Autorizatia nu specifica obiectul sau persoanele implicate in investigatie, dar reprezentantii DNA au confirmat ca Ursus Breweries nu este subiectul cazului investigat", au precizat, marti, reprezentantii companiei, citati de Mediafax .

Reprezentantii Ursus Breweries au declarat ca au ajutat autoritatile privind aceasta investigatie.

Descinderea a avut loc cu scopul de a se gasi probe cu privire la o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescu si altor persoane in legatura cu o ancheta jurnalistica privind berea Redds produsa de Ursus.

DNA a primit de luni permisiunea de a efectua perchezitii la sediul societatii care produce berea Ursus, in dosarul mentionat fiind pusi deja sub invinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei si Doru Andrei Costin Iuga.

Se pare ca este vorba despre un nou dosar de santaj deschis pe numele lui Diaconescu, in care procurorii anticoruptie s-ar fi autosesizat in legatura cu o ancheta jurnalistica din 2009 a lui Alupei, legata de berea Redds produsa de Ursus.

Conform unor surse judiciare, acea ancheta jurnalistica ar fi mascat de fapt un eventual santaj la adresa companiei de bere.

La vremea respectiva, Silviu Alupei ar fi sustinut ca berea Redds ar contine anumiti compusi daunatori organismului deprinsi din procesul de fabricatie motiv pentru care Ursus a si retras aceasta bere de pe piata timp de aproape un an.

Procurorii cauta acum un contract de sponsorizare sau o dovada ca de la societatea Ursus au plecat bani catre societatile lui Dan Diaconescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dan Diaconescu DNA, #Ursus Breweries DNA, #Dan Diaconescu Ursus , #DNA