Dan Diaconescu iese din inchisoare gratie "marii eliberari". A executat mai putin de jumatate din pedeapsa

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 16:46
24201 citiri
Dan Diaconescu iese din inchisoare gratie "marii eliberari". A executat mai putin de jumatate din pedeapsa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, ca omul de afaceri Dan Diaconescu sa fie eliberat conditionat din inchisoare.

Dan Diaconescu a executat efectiv, la Penitenciarul Rahova, aproape doi ani si opt luni din pedeapsa de cinci ani si sase luni de inchisoare primita pentru santaj.

Decizia este definitiva, urmand ca Dan Diaconescu sa fie eliberat in cursul zilei de miercuri.

Dan Diaconescu a cerut sa fie eliberat conditionat in baza Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, care prevede scaderea a 6 zile din pedeapsa pentru 30 de zile petrecute in conditii improprii in inchisoare.

Judecatoria Sectorului 4 i-a admis cererea pe 27 octombrie, insa procurorii DNA au facut recurs. Tribunalul Ilfov a respins aceasta contestatie.

Pe 4 martie 2015, Diaconescu a fost condamnat la cinci ani si sase luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de santaj. In acelasi dosar, fostul realizator OTV Doru Parv a fost condamnat la patru ani inchisoare cu executare pentru santaj si interzicerea desfasurarii oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de cinci ani, iar Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare tot pentru santaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justitiei pentru doua infractiuni de santaj.

Potrivit DNA, in perioada mai - septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenintare, atat in mod direct, in cadrul emisiunii de la OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, asupra lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenintari, primarul Ion Mot i-a remis lui Doru Parv suma de 30.000 de euro si 42.000 de lei, scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii il mai acuza pe Dan Diaconescu ca, in cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenintare, atat in mod direct, cat si indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarma", difuzata pe acelasi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Diaconescu eliberat, #Dan Diaconescu liberare, #Dan Diaconescuiese inchisoare , #inchisoare