Dan Diaconescu: A fost o executie perfecta. Judecata sumara, ca in cazul Ceausescu

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 19:20
7185 citiri
Dan Diaconescu: A fost o executie perfecta. Judecata sumara, ca in cazul Ceausescu
Foto: Romania TV

Dan Diaconescu a sustinut, marti seara, ca retragerea licentei OTV a fost o "executie perfecta" si ca totul s-a intamplat ca in cazul Nicolae Ceausescu.

"Buna seara, Romania...poate pentru ultima oara. Poate este acesta un nou inceput. Sunt in fata dvs in studioul nostru, dar de fapt studioul dumneavoastra, pentru a vorbi despre un moment neplacut, un moment groaznic pentru democratia romaneasca. Este prima data cand in UE se inchide un post de televiziune", si-a inceput Diaconescu discursul in timpul conferintei de presa.

Acesta a amintit de momentul in care OTV a mai fost inchis pe vremea cand CNA era condus de Ralu Filip - care a murit in urma cu cativa ani in urma unui infarct-, iar la conducerea Guvernului se afla Adrian Nastase.

Diaconescu se adreseaza instantelor internationale pentru a contesta inchiderea OTV

Diaconescu: Justitia divina a facut ca Ralu Filip sa isi piarda viata

"In Romania s-a mai inchis o televiziune, tot de PSD. Este straniu ca procedura a fost una identica, chiar si ca ora. Este neplacut ca tanar roman, inca, sa constat ca in tara mea se petrece cel mai mare abuz cu putinta la libera exprimare. Pe 12 septembrie 2002 in fruntea CNA a fost numit Ralu Filip si Nastase i-a comandat sa inchida OTV.

(...) Justitia divina a facut ca Ralu Fillip sa isi piarda viata, nu vrem ca acelasi lucru sa se intample cu Laura Georgescu (presedintele CNA - n.red.)", a continuat liderul de facto al PP-DD.

Acesta a spus ca retragerea licentei OTV a fost o judecata sumara, exact "ca si in cazul lui Nicolae Ceausescu".

Diaconescu a incercat sa justifice neplata amenzilor prin faptul ca platile firmei erau stabilite de un administrator judiciar, dupa ce compania care detine postul, Ocram Televiziune, a fost bagata in insolventa de catre stat.

OTV a ramas fara licenta

"Statul roman ne-a introdus in insolventa, pentru ca anumite facturi nu ar fi fost platite. La vremea respectiva am protestat, am pierdut in instanta si OTV a intrat in insolventa. De atunci, nu am mai putut administra OTV, pentru ca un administrator judiciar conduce. Acest administrator judiciar decide in ce ordine se impart banii, catre TVA (...) si abia la sfarsit catre amenzi", a adaugat Dan Diaconescu, care a tinut sa adauge ca "e prima oara cand coabitarea Basescu-Ponta da roade".

In timpul conferintei, Diaconescu a adaugat ca "e ca si cum Obama (presedintele american Barack Obama -n.red.) ar fi luat decizia sa ii inchida televiziunea lui Mitt Rromney (contracandidatul lui Obama la alegerile prezidentiale)", facand referire la faptul ca el si Ponta au candidat in acelasi colegiu la alegerile parlamentare.

CNA a retras, marti, licenta OTV, detinuta de Ocram Televiziune, deoarece postul de televiziune nu si-a platit amenzile inca din anul 2009.

Propunerea a fost facuta de Laura Georgescu, presedinte CNA, si a fost votata in unanimitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Diaconescu executie OTV Ceausescu, #Diaconescu licenta OTV, #CNA licenta OTV , #OTV