Dan Diaconescu: Basescu s-a jurat ca nu are nici o legatura cu arestarea mea (Video)

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 21:04
4449 citiri
Dan Diaconescu: Basescu s-a jurat ca nu are nici o legatura cu arestarea mea (Video)
Foto: Realitatea TV

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a declarat sambata la Realitatea TV ca a vorbit cu presedintele Basescu la telefon dupa ce a fost eliberat din arest si ca acesta i s-ar fi "jurat" ca nu are nicio legatura cu arestarea sa, Diaconescu mentionand ca nu are nicio dovada ca sa creada altceva.

Diaconescu a povestit ca a incercat sa ia legatura cu presedintele inainte sa fie arestat (in perioada in care procurorii i-au perchezitionat casa si sediul companiilor sale, n.r.), dar acesta nu i-a raspuns. Jurnalistul a aratat ca dupa ce a fost eliberat din arest l-a sunat din nou pe Basescu si de data aceasta seful statului i-a raspuns.

"Dupa ce ies din puscarie, iau legatura cu dl. Traian Basescu, de data asta mi-a raspuns, s-a si intrerupt legatura, probabil cei de la DNA erau destul de panicati. M-a sunat dansul inapoi, am vorbit cateva zeci de minute, am lamurit si eu totul si dansul totul. Sunt viitorul presedinte, i-am spus eu. Dansul a ras si a spus: sunt actualul presedinte. I-am spus: Dle presedinte de ce sa asteptam pana in 2014? Sa facem de acum predarea-primirea la Cotroceni. Dansul rade si spune Stii ceva? Daca duminica viitoare ar fi alegeri ai avea o sansa. Pe acest ton dansul a spus: uite iti pregatesc detasamentul de garda, sa preiei si asa mai departe. Cei care ascultau convorbirea, probabil in rezumat au inteles ca Traian Basescu ar fi inteles cu mine in aceasta miscare politica", a relatat patronul OTV.

"Am vazut ca m-ai sunat. Mi-am dat seama dupa aceea de ce m-ai sunat", i-ar fi spus in convorbirea telefonica Basescu lui Diaconescu, potrivit relatarilor acestuia din urma. Diaconescu a precizat ca presedintele s-a jurat ca nu are nimic de-a face cu arestarea sa.

"Si s-a jurat ca nu are niciun fel de legatura cu arestarea. N-am niciun motiv sa nu-l cred, n-am niciun fel de dovada. (...) Repet, cei de la Cotroceni s-au jurat, cum se spune, pe mama, pe copii, ca n-au nicio treaba cu arestarea si ca le pare destul de rau, desi aici vreau sa fac o precizare, presedintele nostru atunci cand un om de afaceri a fost arestat (Puiu Popoviciu, n.r.), cam ca si in cazul meu, atunci presedintele s-a implicat, spunand ca este o operatiune nefericita impotriva unui om de afaceri care da de munca la 5000 de oameni", a adaugat Diaconescu, lasand de inteles ca astepta ca presedintele sa aiba aceeasi conduita ca in cazul Popoviciu, adica sa iasa public sa spuna ca patronul TV e nevinovat.

Diaconescu a mai spus ca l-a invitat pe presedinte in Partidul Poporului, dar acesta a refuzat, adaugand ca dupa ce-si incheie mandatul se va retrage din politica deoarece este "scarbit".

"Tabara Berceanu-Videanu-Blaga ar fi facut arestarea mea"

El a prezentat apoi o teza care circula potrivit careia arestarea sa se vrea un avertisment la adresa presedintelui. "E o teorie privind arestarea mea e ca tabara opusa dlui Traian Basescu, celebra tabara Berceanu-Videanu-Blaga ar fi facut arestarea mea intr-un mod demonstrativ ca sa ii transmita lui Traian Basescu ca uite ii aresteaza lui prietenul cel mai bun sau pe cel care l-a ajutat", a mai povestit Diaconescu.

In replica, prim vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a negat ca ar avea vreo implicare in arestarea lui Dan Diaconescu.

"Este o prostie inimaginabila si nu as vrea sa comentam un asemenea subiect. Dezmint categoric aceasta informatie. Nici nu am auzit, nici nu m-am implicat, nici nu cunosc", a afirmat Adriean Videanu, tot la Realitatea TV, sambata seara.

La finalul emisiunii, Diaconescu a facut un pariu cu realizatorul emisiunii, Stelian Tanase, pe o sticla de whiskey, ca va intra in Parlament, dupa ce Tanase ii spusese ca nu ia nici 3%.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Dan Diaconescu Traian Basescu, #Dan Diaconescu candidat presedinte , #OTV
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
Dan Diaconescu, cunoscand nivelul de intelegere al telespectatorilor, ofera ceea ce este pe gustul lor. Mai e nevoie de morala, explicatie ? Majoritatea decide, la anumite standarde, desigur.