Dan Diaconescu: N-am stiut ca Iuga e homosexual, nu stau la fundul angajatilor

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 20:37
7433 citiri
Dan Diaconescu: N-am stiut ca Iuga e homosexual, nu stau la fundul angajatilor
Foto: B1 TV

Dan Diaconescu, patronul OTV, il apara pe fostul sau angajat, Doru Iuga, acuzat de sex cu baieti minori, desi precizeaza ca, daca se dovedeste a fi vinovat, il "voi impusca cu mainile mele, nu doar ca il voi castra".

Invitat intr-o emisiune la postul B1 Tv, Dan Diaconescu a dezmintit ca Doru Iuga ar fi fost director OTV, asa cum a fost prezentat in presa.

"Doru Iuga este angajat ca reporter al OTV-ului, dar fiind reprezentantul legal la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) are o functie mai mare decat slujba sa, intr-un spirit de gluma. Din 400 de posturi din OTV, Iuga se afla pe pozitia 60 in ierarhie", a declarat patronul OTV.

"Iuga era anchetat intr-un dosar ilar pe care mi-l intentase mie DNA-ul, pentru suspiciune de santaj. Cand am auzit ca e o perchezitie la Doru Iuga, credeam ca are legatura cu dosarul vechi", a precizat Dan Diaconescu.

De asemenea, patronul OTV sustine ca Doru Iuga primise, cu doua zile inainte de arestarea sa, o citatie in calitate de martor "intr-un dosar ceva cu gay, homosexuali". Citatia devenise deja de notorietate printre juristii de la OTV, spune Diaconescu, subliniind ca avocatii postului l-au sfatuit pe Doru Iuga sa nu se prezinte la proces si "sa ceara o amanare pe caz de boala, asa cum se poarta acum".

"Citarea lui Doru Iuga era pentru joi, la 9 dimineata. El a fost arestat joi dimineata, la ora 6. Citatia respectiva era degeaba data, dar ne-am intrebat de ce procurorul facuse o asemenea gafa si l-a avertizat pe Doru Iuga. Eu cred ca, intre timp, cineva a aflat despre notorietatea lui Iuga, i-a schimbat incadrarea din martor in inculpat, doar ca sa loveasca in mine si in partid", a mai acuzat Dan Diaconescu.

Mai mult, continua patronul postului de televiziune, "cu doua saptamani inainte de acest scandal, un important om politic din Romania m-a avertizat ca multi oameni din OTV vor fi arestati. Se discuta de o alianta, pe care eu am respins-o categoric, iar acel om m-a amenintat ca o sa mi se aresteze oamenii din OTV, unul cate unul. Am inteles ca, odata pe luna, pana la alegeri, va fi acuzat cate-un OTV-ist", a declarat Diaconescu.

Acesta a povestit ca a ripostat si "am zis sa ma aresteze pe mine, dar atunci as fi castigat si mai mult in notorietate si as fi crescut si mai mult in sondaje".

Voi fi acuzat de trafic de droguri

In continuarea emisiunii, patronul OTV a facut o retrospectiva si a amintit de controalele ANAF si de cele 52 de ori in care a fost audiat la DNA.

"Nu mi-au gasit nimic in liceu, desi faceam niste afaceri cu fulare, pe care le vindeam la suprapret. In schimb, mi-au gasit ceva cu droguri, mi-a zis chiar procurorul care a anchetat cazul Mironescu. Mi-a zis ca de doua ori pe saptamana merg in Irak si fac afaceri cu droguri, cu ceva heroina. Si voi fi acuzat in curand", a marturisit patronul OTV.

"Domnul Ponta a fost acuzat de o minora ca s-a culcat cu ea contra cost, dar domnul Ponta nu a fost arestat. A fost arestat Doru Iuga in schimb. Poate e vinovat, dar in rechizitoriu nu apare nimic. Daca se va dovedi ca Dorul Iuga este nevinovat, tinta am fost eu, OTV-ul si partidul, dar daca se dovedeste ca e pedofil, Doru Iuga trebuie impuscat", a revenit Dan Diaconescu asupra subiectului.

Patronul OTV a subliniat ca nu a stiut ca Iuga este homosexual, argumentand ca "nu stau la fundul angajatilor mei". Cateva minute mai tarziu, a revenit asupra declaratiei, precizand ca Doru Iuga "este cel mult bisexual", invocand o iubita a barbatului, prezentatoare de stiri la OTV.

Doru Iuga a fost arestat dupa ce procurorii au aratat ca acesta face parte dintr-o grupare de pedofili care racola minori din garile din Bucuresti, copii saraci din familii dezbinate. Instanta afirma ca membrii gruparii au profitat de situatia dificila a acestora tocmai pentru a-i determina sa accepte, "chiar impotriva orientarii lor sexuale", sa intretina relatii sexuale contracost.

Potrivit anchetatorilor, zeci de minori ar fi fost racolati de membrii grupului infractional, condus de omul de afaceri german in varsta de 70 de ani Klaus Zander.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Diaconescu OTV, #diaconescu iuga pedofil, #iuga sex baieti minori , #OTV