Lavinia Sandru rupe tacerea in cazul prezidentiabilului Dan Diaconescu (Video)

Miercuri, 03 August 2011, ora 13:19
13756 citiri
Lavinia Sandru rupe tacerea in cazul prezidentiabilului Dan Diaconescu (Video)

Dupa aproape o saptamana in care s-a zvonit ca negociaza cu patronul OTV, Dan Diaconescu, inregimentarea acestuia in Partidul Initiativa Nationala, infiintat de Cozmin Gusa, Lavinia Sandru a dezmintit faptul ca producatorul tv ar urma sa candideze la alegerile locale pentru Primaria Capitalei din partea formatiunii pe care o conduce.

Liderul PIN sustine ca au existat si ca exista in continuare discutii cu Dan Diaconescu care vizeaza constructia unei "miscari puternice de stanga", zona care este "in degringolada la ora actuala", dar ca acestea nu presupun si adeziunea realizatorului TV la PIN.

"Nu au fost niciodata discutii ca Dan Diaconescu sa intre in PIN. Nu discutam despre un om care vine la un partid. Discutiile care sunt de foarte multa vreme intre noi sunt pe marginea unui proiect intre doua miscari politice care seamana foarte mult, una mai mica, alta mai mare. Noi nu putem discuta despre intrarea lui Dan Diaconescu in PIN, nu putem discuta despre intrarea unui elefant intr-un soarece, nu asta este povestea. Povestea este legata de constructia intre doua miscari politice care pot sa faca ceva important pentru Romania", a declarat Lavinia Sandru, pentru Ziare.com.

Potrivit acesteia, miscarea politica pe care o gandeste impreuna cu Dan Diaconescu are la baza tendinta electoratului de stanga, "nemultumit de ceea ce se intampla la ora atuala la PSD, respectiv USL", de a merge intr-o alta parte.

Lavinia Sandru a refuzat sa dea mai multe detalii despre rolurile pe care le vor juca fiecare in viitoarea constructie politica, precum si despre principalele obiective ale aliantei dintre PIN si partidul neinregistrat al lui Dan Diaconescu.

"Nu o sa va spun acum prea multe lucruri (n.a. despre formula de colaborare dintre PIN si Dan Diaconescu) pentru ca suntem in stadiul de discutii pe un proiect care poate sa fie extrem de benefic pentru Romania, proiect care sa-l aiba in prim plan pe Dan Diaconescu. E un proiect complex, un proiect extrem de important, un proiect care porneste de la faptul ca in Romania de 20 de ani toate partidele care s-au succedat la putere au furat si devalizat bugetul de stat, nimeni nu le-a facut nimic, ba, mai mult, liderii lor sunt printre noi, apar la televiziuni si ne dau lectii si populatia saraceste pe zi ce trece (...)

Dan Diaconescu nu este un om singur, ci acesta este in mijlocul unei miscari importante din Romania, aflata la 10-11% in sondaje. El nu este singur, are foarte multi sustinatori. De aceea, in toate discutiile pe care le-am avut cu el, structura din spatele meu cu structura din spatele lui, imi place sa vorbesc despre doua miscari politice, nu despre doi oameni sau despre un om care intra intr-un partid. Sunt niste miscari care pot sa construiasca un proiect politic extrem de benefic pentru Romania pe zona de stanga, care e in degringolada la ora actuala", a completat Lavinia Sandru.

Vanghelie primar general, Dan Diaconescu presedinte

Intrebata ce sanse i-ar da lui Dan Diaconescu la Primaria Generala in 2012 daca ar candida impotriva lui Sorin Oprescu, sustinut de USL, a lui Marian Vanghelie, independent, plus impotriva unui candidat al PDL, Lavinia Sandru a precizat ca acesta ar putea avea sanse in contextul in care constructia politica pe care o pregatesc se va realiza.

Cu toate acestea, presedintele PIN il vede mai potrivit pe Marian Vanghelie, pe care nu-l vede niciodata parasind PSD, in fruntea Primariei Generale si pe Dan Diaconescu la Cotroceni.

"Daca va avea loc constructia asta si Dan Diaconescu va dori sa candideze la Primaria Capitalei, eu zic ca va reusi. Daca si Marian Vanghelie va vrea sa candideze e de discutat. Eu l-as vedea mai degraba pe Marian Vanghelie primar general si pe Dan Diaconescu presedinte (...) desi exemplelel din Europa ne arata ca marii presedinti au fost intai primari de capitale, dar se poate si direct", a incheiat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lavinia Sandru, #PIN, #Dan Diaconescu , #OTV