Are PSD alta majoritate? Omul lui Ponta negociaza sa-i "ia pe toti" din PP-DD

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 16:36
4201 citiri
Are PSD alta majoritate? Omul lui Ponta negociaza sa-i "ia pe toti" din PP-DD

Destramarea grupurilor parlamentare ale Partidului Poporului Dan Diaconescu continua, iar in perioada urmatoare se anunta inca un val de plecari catre USL, in special catre PSD-UNPR, mai ales ca efortul de a-i atrage acolo e condus de fostul lider al deputatilor PP-DD, actualul deputat PSD si consilier al premierului Victor Ponta, adica Radu Popa.

Chiar si daca efortul sau reuseste partial, PSD ar putea face o noua majoritate, fara PNL, doar cu UNPR, UDMR si minoritatile nationale.

"Mi-am propus sa-i iau pe toti, nu stiu daca reusesc. Vorbesc serios, nu e niciun secret! Nu stiu daca reusesc, unii vor ramane, sunt talibani. Le doresc mult succes, sa le dea Dumnezeu sanatate, sper sa nu planga in pumni peste 6 luni", a spus Radu Popa pentru Ziare.com.

El spune ca PSD nu se gandeste sa faca vreo noua majoritate parlamentara, fara PNL-PC, de care e foarte aproape, daca racolarile vor continua cu succes si ca Ponta i-a zis ca Antonescu ramane candidatul USL.

"Nu m-am gandit la vreo majoritate, m-am gandit sa "salvez" niste oameni de la PP-DD care sunt de buna calitate si sa nu-i las sa moara o data cu partidul, pentru ca PP-DD moare. Dan Diaconescu i-a anuntat pe toti ca nu vrea sa schimbe nimic, pot sa plece toti. Ok, va ramane fara parlamentari! (...) Nu ma gandesc la o noua majoritate, mie Victor Ponta mi-a zis ca suntem in USL si acest USL are un singur candidat, in persoana lui Crin Antonescu, desi eu i-am zis intotdeauna ca ar trebui sa candideze", a explicat Popa.

El a precizat si numarul de parlamentari PP-DD care vor veni la PSD saptamana viitoare - 4 sau 5.

"Nu e nimic programat, pur si simplu oamenii au vazut ca am fost bine primit la PSD. Dupa discutiile pe care le-am avut cu ei in ultimele luni s-au hotarat o parte dintre ei, urmeaza sa vina si altii saptamana viitoare. Am discutii cu foarte multi, sa nu spun cu toti. Cred ca vor veni saptamana viitoare 4-5 parlamentari. Vor ramane 3 parlamentari, i-am spus-o lui Dan Diaconescu cand m-a dat afara din partid, ca vor ramane 3 parlamentari.

Nu s-a mai intamplat ca un partid sa piarda atat, au mai fost pierderi la partidele de opozitie, dar una asa masiva nu, e doar 'meritul' lui Dan Diaconescu, care acum e disperat, vrea sa se inteleaga cu toata lumea, dar nu mai are nimeni incredere in el", a tras concluzia Radu Popa.

PP-DD, destructurat. PSD, tot mai puternic

Pana in acest moment, PP-DD a pierdut, oficial, 29 de parlamentari in circa 10 luni, adica aproape jumatate din cei 64 de oameni pe care i-a trimis in Parlament, dar se pare ca numarul celor care vor pleca va fi mult mai mare.

Rolul parlamentarilor PP-DD va deveni tot mai mare in cazul in care se rupe USL, din aceasta cauza PSD-UNPR si PNL-PC incearca sa ia cat mai multi din oamenii lui Dan Diaconescu. Cel mai aproape de a forma o majoritate e acum PSD, care e la cateva voturi distanta de a se putea "descurca" fara PNL, doar cu sprijinul UDMR si al minoritatilor nationale.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#racolari Partidul Poporului PSD, #plecari PPDD PSD , #Partidul Poporului
Comentarii