Ziare.com

Dan Diaconescu, executat silit de banca

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 15:44

   

Dan Diaconescu, executat silit de banca
Judecatoria Sectorului 1 a admis o cerere a unei banci comerciale privind executarea silita a lui Dan Diaconescu, in contul unei datorii de 5 milioane de euro pe care o companie de-ale liderului PP-DD o avea la o banca.

Bancii i s-a aprobat de catre instanta cererea de executare silita pentru o cladire din zona Baneasa, acolo unde jurnalistul amenajase noul sediu al postului de televiziune OTV, transmite Realitatea.

In anul 2011, firma la care Dan Diaconescu este actionar majoritar - Oglinda Press SRL, a facut un credit la banca in valoare de 5 milioane de euro, bani pe care acum nu a mai putut sa ii returneze.

Firma liderului PP-DD a intrat in insolventa in luna februarie 2013, avand datorii ce insumau 39 de milioane de lei.

In urma cu un an, omul de afaceri Dan Diaconescu se angajase sa plateasca 45 de milioane de euro (circa 203 milioane de lei) pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului Oltchim, dar privatizarea a esuat in cele din urma, dupa ce nu a putut sa dovedeasca faptul ca detine banii respectivi. Cu toate acestea, el s-a prezentat la Ministerul Finantelor cu sapte saci in care sustinea ca erau banii scosi pentru a plati salariile angajatilor combinatului.

Problemele au continuat pentru Diaconescu cand CNA a retras, in ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV. Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

OTV a primit amenzi de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului. Acestea au fost adunat intre 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, dar nu a facut la CNA dovada achitarii lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Ulterior, patronul OTV, Dan Diaconescu, anunta ca postul sau urma sa emita din nou in luna septembrie, in baza unei licente obtinute in Italia.

I.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2986 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care este problema? acesti smecherasi ca DD se vor pune in

faillite personala si justitia ii va proteja impotriva creditorilor.
De altfel, cine face incredere unor excroci ca acestia, merita sa ramina cu buza umflata.

 

a

fost lucrat.
asa pateste un nea neica nimeni care se trezeste intr-un loc mult mai sus decat il duce intelectul.

 

@mamanaibii

- nu-i vorba de intelect , nu-i pe felie cu cine trebuie , sau e tinut in rezerva , avand in vedere ca tot ce-a agonisit ca parlamentari se distribuie altor partide conform intelegerilor anterioare ! a fost o tinta falsa care a coagulat voturile celor nemultumiti si de pdl si de psd !

Dane...

...lasa ca dai din banii pregatiti pentru Oltchim! Mai ai pungile acelea? Le dai o punguta ( ce inseamna 5 milioane fata de 140 milioane cat ai tu pregatit pentru Oltchim) si gataaa, ai scapat!
Vezi ca se fac renovari la Jilava, poate te invata Gigi table...

 

Vivat Dan Diaconescu, derbedeu si mincinos,

Care a mintzit boboru' de pe postul sau jegos!
Are yahturi, barcarole, avioane si masini,
Ce-s la el 5 milioane?! Banii din furat gaini!

 

Nu inteleg de ce nu pot posta un comentariu

Sa fie introdusa cenzura?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor