Dan Diaconescu, executat silit de banca

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 15:44
4304 citiri
Dan Diaconescu, executat silit de banca

Judecatoria Sectorului 1 a admis o cerere a unei banci comerciale privind executarea silita a lui Dan Diaconescu, in contul unei datorii de 5 milioane de euro pe care o companie de-ale liderului PP-DD o avea la o banca.

Bancii i s-a aprobat de catre instanta cererea de executare silita pentru o cladire din zona Baneasa, acolo unde jurnalistul amenajase noul sediu al postului de televiziune OTV, transmite Realitatea.

In anul 2011, firma la care Dan Diaconescu este actionar majoritar - Oglinda Press SRL, a facut un credit la banca in valoare de 5 milioane de euro, bani pe care acum nu a mai putut sa ii returneze.

Firma liderului PP-DD a intrat in insolventa in luna februarie 2013, avand datorii ce insumau 39 de milioane de lei.

In urma cu un an, omul de afaceri Dan Diaconescu se angajase sa plateasca 45 de milioane de euro (circa 203 milioane de lei) pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului Oltchim, dar privatizarea a esuat in cele din urma, dupa ce nu a putut sa dovedeasca faptul ca detine banii respectivi. Cu toate acestea, el s-a prezentat la Ministerul Finantelor cu sapte saci in care sustinea ca erau banii scosi pentru a plati salariile angajatilor combinatului.

Problemele au continuat pentru Diaconescu cand CNA a retras, in ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV. Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

OTV a primit amenzi de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului. Acestea au fost adunat intre 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, dar nu a facut la CNA dovada achitarii lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Ulterior, patronul OTV, Dan Diaconescu, anunta ca postul sau urma sa emita din nou in luna septembrie, in baza unei licente obtinute in Italia.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Dan Diaconescu executat silit, #Dan Diaconescu executat banca, #televiziune Dan Diaconescu executata , #Partidul Poporului