Dan Diaconescu: PP-DD a devenit miezul clasei politice. Ce ministere isi doreste

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 17:03
5809 citiri
Dan Diaconescu: PP-DD a devenit miezul clasei politice. Ce ministere isi doreste

Fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a declarat miercuri ca formatiunea sa a devenit "miezul actualei clase politice", dupa ce premierul Victor Ponta a spus ca este posibil ca PP-DD sa primeasca un minister.

"In plan local, fara alesii PP-DD nu se mai poate guvernare in 34 de judete. Avem 4.000 de alesi locali si sedintele nu se mai pot organiza. Brusc, partidul nostru a devenit miezul actualei clase politice", a afirmat Dan Diaconescu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra in guvern. Ponta: E posibil sa dam PP-DD un minister

Intrebat ce minister isi doreste, din Guvernul Ponta, omul de televiziune a raspuns: "Doresc ca eu, personal, prin prietenii mei din strainatate, sa construiesc o autostrada de la Nadlac. Pentru asta imi doresc Ministerul Transporturilor, Ministerul Diasporei - sa aducem oamenii acasa", a mai declarat Dan Diaconescu.

Acesta a precizat ca a rugat toti liderii politici "sa vina intr-o alianta anti Basescu", astfel ca acesta sa fie impiedicat sa fie numit premier, dupa terminarea mandatului.

"Eu propun clasei politice sa faca un fel de pact, contract, in vederea imposibilitatii accesului domnului Basescu la functia de premier. Nu are de-a face cu persoana domnului Basescu, ci are de-a face cu un principiu, care sa vizeze pararea la functiile publice a oamenilor care au fost deja", a subliniat Dan Diaconescu.

Omul de televiziune a afirmat ca nu l-a facut "saltimbanc" pe Victor Ponta, ci "mega-ciocoi", ca si pe presedintele Traian Basescu.

"Pana acum ne-au raspuns premierul si, ca o simpla discutie, cei de la PDL. (...) Doresc sa semnam un protocol de colaboare daca dl Ponta imi accepta mie o mica parte macar, daca nu o mare parte din cele 100 de puncte pe care le clamez", a spus fondatorul PP-DD, acesta enumerand, printre cerinte, votul obligatoriu, anularea taxei radio-tv, aducerea romanilor din strainatate acasa sau interzicerea exploatarii gazelor de sist, "lucruri de bun-simt, pe care ni le-au promis".

Dan Diaconescu a lasat totusi o portita de negociere si cu alte partide: "Daca vor veni colegii din PNL sau PDL sa ne propuna mai multe puncte, evident ca vom discuta si cu ei".

PP-DD, negocieri cu PSD la Parlament: Vrea intrarea la guvernare si un post de ministru - surse

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Partidul Poporului Dan Diaconescu ar putea primi un minister in cadrul guvernului: "Este posibil acest lucru. (...) Luni vom decide care e propunerea finala".

Liderii PSD si PP-DD s-au intalnit, miercuri, la Palatul Parlamentului, din partea Partidului Poporului la negocieri fiind prezenti presedintele Simona Man si secretarul general al partidului, in timp ce social-democratii i-au trimis pe primii doi oameni ai formatiunii, Victor Ponta si Liviu Dragnea.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PP DD guvernare, #PP DD guvern Ponta, #PP DD minister , #Partidul Poporului
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza curechila
curechila
rank 5
Sigur ca da, lui Diaconescu i se va da Ministerului justitiei !