Dan Diaconescu si-a deschis filiala de partid in Spania

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 15:47
3112 citiri
Dan Diaconescu si-a deschis filiala de partid in Spania
Foto:Ziare.com

Partidul Poporului-Dan Diaconescu si-a deschis o filiala in Spania, la Madrid, primul pas din ceea ce se doreste a fi constituirea mai multor organizatii ale formatiunii politice a patronului OTV in Peninsula Iberica.

"Scopul acestei actiuni a fost acela de a intra in contact direct cu romanii care muncesc si traiesc in Spania, de a lua la cunostinta despre situatia concreta in care se afla, dificultatile cu care se confrunta pe diverse planuri si, de asemenea, de a afla ce doleante au in raport cu statul spaniol si cel roman", a declarat Eugen Mihalache, responsabil al departamentului "Romanii de pretutindeni" din cadrul PP-DD.

Motto-ul acestei actiuni a fost "Partidul Poporului-Dan Diaconescu TE ADUCE ACASA".

Conform celor afirmate de Eugen Mihalache, in Spania se afla in curs de constituire si/sau consolidare alte 8 organizatii, dupa cum urmeaza: Barcelona, Castellon, Sevilla, Murcia,Cuenca, San Sebastian, Alicante si Almeria.

"Concret, pentru romanii de pretutindeni, avem in vedere o serie de proiecte si activitati care sa ii sprijine pe conationalii nostri oriunde s-ar afla. Acestea merg de la vizite periodice in comunitatile romanesti din afara granitelor, pentru a cunoaste in mod nemijlocit problemele cu care se confrunta concetatenii nostri, vizeaza contacte cu autoritatile locale si regionale din zonele unde acestia traiesc si muncesc, in scopul unei integrari cat mai consistente si rapide in societate, continua cu demersuri in vederea obtinerii de fonduri pentru construirea de lacasuri de cult, infiintarea de biblioteci, asociatii culturale si centre de informare, intalnire si recreere, organizarea de spectacole cu artisti de renume din tara, dar si interventii pe langa Ministerul roman al Afacerilor Externe, in scopul simplificarii procedurilor consulare si anularea/diminuarea la maximum a taxelor si tarifelor percepute in prezent pentru serviciile consulare prestate romanilor", a mai declarat Mihalache.

El spune ca se opune celor doua initiative ale PD-L si PNL, de impunere a votului prin corespondenta, respectiv de a limita dreptul la vot al romanilor din strainatate doar la aceia care platesc impozite.

"Nu in ultimul rand, precizez ca PP-DD nu este de acord cu initiativele legislative si propunerile care ar putea ingradi, sub orice forma, dreptul la vot al cetatenilor romani din afara granitelor, si aici ma refer concret la votul prin corespondenta (PDL) sau conditionarea votului de achitarea unor taxe si impozite in Romania (PNL)", a mai declarat Eugen Mihalache."

Partidul Poporului-Dan Diaconescu nu a fost inca inregistrat la tribunal in Romania, asadar inca nu exista din punct de vedere juridic.

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#Partidul Poporului filiala Spania, #partid Diaconescu Spania , #Partidul Poporului
Comentarii