Dan Diaconescu: Visez sa nu mai treaca UDMR pragul electoral si caderea ciocoilor

Autor: Ana Ilie
Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 21:21
5979 citiri
Dan Diaconescu: Visez sa nu mai treaca UDMR pragul electoral si caderea ciocoilor

Dan Diaconescu, liderul partidului care ii contine numele, spune ca isi doreste sa fie "un vehicul pentru oamenii foarte destepti, care sa ajunga la putere", si are doua vise electorale: ca UDMR sa nu mai treaca de pragul electoral si "caderea ciocoilor".

Diaconescu se pregateste, potrivit propriilor declaratii la B1Tv, pentru a fi "vioara intai" la numirea premierului dupa alegeri, facand si un calcul simplu, care i-ar permite sa ajunga in aceasta pozitie. "Daca USL fac 45% ii dau apa la moara lui Basescu sa nu le numeasca premierul. Insa in momentul dizolvarii USL, ca nu si-au indeplinit rezultatul, ce se intampla, conform protocolului semnat de Ponta? Paritatea e perfecta intre PSD si PNL, iar conservatorii au 5% sa-si faca propriul grup parlamentar. Pentru prima data PSD va avea 20% si PNL 20%, la egalitate. Daca ei se fragmenteaza, un alt partid va forma guvernul, cu 25%, sper sa fiu eu".

Daca se indeplinesc toate aceste conditii, atunci Diaconescu isi va vedea visul cu ochii - "noi dorim sa fim vioara intai in Parlament, care sa puna premierul, si vrem sa vina foarte multi parlamentari catre noi, pe modelul cine sapa groapa altuia cade in ea". "Sa ne aliem cu minoritatile, independentii...".

In opinia lui Diaconescu, "nu trebuie sa vina unii priceputi la putere, ci unii ca sa nu fure", desi tot el sustine: "sunt gata sa fiu un vehicul pentru oameni foarte destepti care sa ajunga la putere".

In aceste conditii, "ar fi bun domnul Vadim, da ce sa fac daca fraternizeaza cu dusmanul?". Alte doua dorinte ale sale ar fi urmatoarele: "sa nu mai faca UDMR pragul electoral si caderea ciocoilor... Oprescu, care a sterpelit cateva miliarde de euro in ultimii ani". De altfel, liderul Partidului Poporului crede ca Oprescu nu o sa mai candideze la primaria Bucurestiului, un oras unde "se fura 5 miliarde de euro pe an, e cascavalul asta foarte mare, uitati-va acum cu deszapezirea...". "Eu nu inteleg cum poate sa fie un om atat de corupt in fruntea unor bucuresteni atat de cinstiti", a incheiat acest subiect Diaconescu.

In ceea ce priveste programul sau electoral, Diaconescu are planuri auto-declarate marete - sa transforme Palatul Parlamentului in cel mai mare spital din Europa, sa imparta profitul companiilor de stat romanilor si, in general sa instaureze "dictatura politica", desi sustine, in acelasi timp, ca nu-l intereseaza in mod special vreo functie in stat.

"Sunt 50% sanse ca Diaconescu sa se tina de cuvant, sigur sunt si 50% sanse sa va insele. Dar la celelalte partide e 100% sigur ca va inseala", incepe el, precizand ca partidul sau va avea un "dream team" compus din "500 de persoane, oameni cu stare buna, nu zic milionari in euro, n-au de ce sa fure daca vor sa salveze tara".

Unul din punctele din agenda sa electorala este mutarea Parlamentului pe Splaiul Independentei, in "mall-ul cultural" (Biblioteca Nationala recent renovata, n. red.).

"As vrea sa fac cel mai mare spital din Romania in Palatul Parlamentului. Daca luam toate aparatele cu tipla de prin spitalele din Bucuresti facem cel mai dotat spital din Europa", spune acesta.

De asemenea, "imediat dupa alegeri vreau ca jumatate din profitul comapniilor de stat sa plece direct la romani", iar in ceea ce priveste banii promisi pentru fiecare roman pentru inceperea unei afaceri ar fi dati pe o perioada de zece ani, si "Boc ii va primi, dar in ultimul an al programului, anul zece".

Daca ar fi dupa el, "eu as instaura o dictatura a poporului sa luam averea acestor oameni", a incheiat Diaconescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dan Diaconescu, #Dan Diaconescu alegeri, #Dan Diaconescu Oprescu, #Dan Diaconescu Partidul Poporului , #Partidul Poporului