Liderul Opozitiei si unealta lui fermecata (Opinii)

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 13:12
8616 citiri
Liderul Opozitiei si unealta lui fermecata (Opinii)

Vorbeam cu cineva, membru in sectia de votare la alegerile din 9 decembrie, despre scorul "stelar" obtinut intr-un sat maricel, dintr-o comuna maricica, de ARD. 4 voturi. PP-DD luase spre o suta. Ca sa traduc asta, dintr-un sat de vreo 1.000 de oameni, ARD a reusit sa convinga doar 4.

Nu e o intamplare. Daca va vine sa credeti, ARD-ul, marea alianta a dreptei, cu atatia si atatia lideri cunoscuti, cu multi primari puternici, cu militanti, cu resurse, a luat bataie de la PP-DD in 20 de judete. Adica in jumatate. Adevarate vedete ale vietii politice, cunoscute de toata lumea, au pierdut in fata unor oameni despre care alegatorii nu stiau nimic in afara de faptul ca sunt "ai lu' domnu' Dan".

La Gorj, unde a candidat "vedeta" Dan Diaconescu, ARD-ul a fost umilit de Partidul Poporului - a luat de peste 3 ori mai putin. Acelasi ARD a castigat, in vreo 460 de colegii, doar 5, daca numaratoarea mea e buna. Daca ar fi fost uninominal pur, ARD disparea din Parlament. Asa, s-a consolat cu faptul ca a fost macelarit, dar a supravietuit.

Ma uitam la campaniile facute de ARD si PP-DD. Tot in Gorj, unde am observat fenomenul la fata locului, ARD a fost pulverizat. O campanie in care n-a spus absolut nimic, nu a avut nicio tema credibila. Cum n-a avut nici la nivel national.

Final intens la Gorj: Ponta, nu uita, Romania e a ta. Si sex-simbolul DD

Si unde am ajuns acum? Am ajuns in situatia in care liderul Opozitiei se numeste Dan Diaconescu. Nu e o gluma, nici o exagerare. E liderul Opozitiei pentru ca e singurul capabil sa se opuna, sa provoace daune actualei Puteri. Cu postul lui de televiziune, OTV, poate ataca la baioneta, poate lansa teme, poate ajunge la multe, multe milioane de oameni.

Si exact asta face. De luni de zile, OTV ataca neincetat USL. O va face pentru urmatorii 4 ani, in fiecare zi lasata de la Dumnezeu. Nu e o exagerare. Fiecare zi. Ii vor pistona, vor vorbi de afacerile lor, ii vor toca om cu om.

Arma lui secreta

Televiziunea asta a lui Diaconescu e, la urma urmei, o unealta extraordinara din punct de vedere politic. Nimic, niciun alt mijloc de comunicare nu poate face ceea ce face o televiziune cu acoperire nationala.

Ca sa va dau un exemplu, in acelasi Gorj, daca in locul lui Victor Ponta candida un alt lider USL, avea toate sansele sa piarda in fata lui Dan Diaconescu. Ponta a castigat datorita faptului ca targujienii au gandit simplu - "asta e premier, va aduce investitii in Tg-Jiu, va construi lucruri" - si pentru ca liderii judetului au pus absolut, dar absolut toate resursele posibile la dispozitia sefului Guvernului.

Pe aceasta cale, tin sa multumesc militantului USL, care cu doua zile inainte de alegeri mi-a batut la usa tare de tot, mi-a aruncat (ca tuturor celor din bloc) un brat de pungi cu caciuli, fulare, manusi, tricouri cu maneci lungi si alte chestii rosii pe care scria "Votati Victor Ponta!" si a plecat.

Bunica mea apreciaza toate aceste materiale, dar pentru mine au fost inutile, ca n-am domiciliul in colegiul lui Ponta. Si nu pe astea imi dau eu votul. Inmultiti costul unei asemenea pungi cu vreo cateva zeci de mii si veti vedea ce a avut Ponta la dispozitie.

Chiar si asa, Diaconescu a scos 34%. Cand isi anuntase candidatura, avea 12% intentie de vot. Campania acerba a OTV a scos scorul asta dintr-un loc in care, sincer, nu aveai cum sa scoti mai mult. Concluzia? In alte conditii, cu arma asta, in alte parti ale tarii, dupa ce USL se mai erodeaza, OTV va cantari mult de tot in alegeri.

Iar cei din USL stiu asta si vor incerca sa-l taxeze, sa-l blocheze, poate chiar sa-l inchida. Cu ajutorul magicului CNA, dar si pe alte cai. OTV e periculos pentru ei.

Va fi show!

Dar sa vezi ce show va da OTV pana atunci! Acum au oameni in Parlament. Asadar, oarecare legitimitate sa vorbeasca, prilejul de a fi bagati in seama si de celelalte televiziuni si accesul la multe informatii. Atunci sa te tii cu dezvaluirile - adevarate sau false, cu campaniile, cu atacurile.

Poate ca PDL, intre timp, va veni cu ceva nou si cu un lider capabil sa-l propulseze. Daca nu, liderul Opozitiei va ramane acelasi. Dan Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Diaconescu lider opozitie, #Dan Diaconescu OTV PPDD , #Partidul Poporului