Dan Diaconescu: Dupa Boc, premier va fi Petru Filip

Luni, 30 August 2010, ora 22:05
8525 citiri
Dan Diaconescu: Dupa Boc, premier va fi Petru Filip

Dan Diaconescu a dezvaluit luni seara cine va fi, in opinia sa, urmatorul premier al Romaniei. Patronul OTV a servit "stirea senzationala" in emisiunea "Ora de Foc" de la Realitatea TV, si a spus ca presedintele Basescu va lua decizia de a instala un Guvern de tehnocrati, in cazul in care va exista o remaniere.

"In cazul in care Emil Boc raspunde la telefon, asculta de presedinte si isi da demisia, premier dupa Boc va fi Petru Filip, fostul primar de Oradea", a declarat Dan Diaconescu, la Realitatea TV.

Petru Filip, membru al Partidului Democrat Liberal, a fost primarul municipiului Oradea de doua ori si reprezentant al Romaniei in Parlamentul European. In 2008 a fost ales senator de Bihor si este presedintele comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului.

Cunoscut pentru opiniile sale impotriva actualului Guvern, a starnit, recent, si o oarecare stupoare in sanul filialei bihorene a democrat-liberalilor in momentul in care a declarat ca portocaliii ar trebui sa coopteze liberalii la guvernare, "fie si cu pretul cedarii postului de premier".

Patronul OTV s-a aratat mandru de faptul ca partidul sau, pentru care abia a depus actele pentru inregistrare, a fost cotat foarte bine de consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, si a spus ca a reusit sa il inscrie cu "un numar record de semnaturi".

Dan Diaconescu a adaugat ca partidul sau este o alternativa la clasa politica actuala, care a inselat romanii. Printre masurile pe care sustine ca le va lua, daca va ajunge la putere, Dan Diaconescu enumera eliminarea salariului demnitarilor, mutarea parlamentarilor si a ministrilor din Palatul Parlmentului si din Palatul Victoria, si nu in ultimul rand desfiintarea DNA.

"Vreau sa desfiintez DNA si sa las Parchetul asa cum era, nu cu niste procurori care primesc telefoane", a spus Dan Diaconescu, adaugand revoltat ca este acuzat ca ar fi cerut mita 600 de milioane de euro, in conditiile in care in convorbirile telefonice angajatii sai vorbeau despre amenzile primite de la CNA, nu de mita.

Dan Diaconescu adauga ca ar fi discutat cu presedintele Basescu si despre procesul Elodia, care a ridicat audientele postului sau.

"Dansul chiar mi-a reprosat ca nu am apelat la dansul, cu toate serviciile secrete o gasea imediat", a declarat Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Diaconescu, #Diaconescu premier Boc, #Petru Filip premier, #Diaconescu Petru Filip , #stiri Dan Diaconescu