De la cititori: Catusele propulsoare

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 22:21
1644 citiri
De la cititori: Catusele propulsoare

Boss-ul se strecoara printre tricourile rosii spre platoul unde fotoliul lui il asteapta de 100 de ore batute pe muchie, neconsolat, aparat doar de un tricou rosu, marca OTV, editie limitata, fabricata doar pentru evenimentul "Arestarea lui Dan Diaconescu".

Studioul se inunda de voci, de imbratisari, stilul "pupat Piata Endependentei", in speta noastra, pupat Diaconescu si pe fata si mai ales pe dos. Apar si lautarii, cu acordeonul labartat pe niste burti generoase. Doua-trei note rasfirate si ex-Vacanta Mare, Axinte o rupe intr-o lautareasca cu versuri adaptate, mulate pe situatie, in care "unde fu Danut al nostru?" suna si tanguit si plin de speranta.

"Multi ani traiasca" izbucneste dintr-o evidenta lipsa de inspiratie a cantaretului si e preluat cu sarg de toti "otevistii". Vajnicii moderatori ai OTV-ului graviteaza in jurul boss-ului. Baiatul cu ochi sticlosi, cel care il inlocuieste cu rivna pe Luis Lazarus sare ca un Hopa-Mitica dintr-o parte in alta a platoului.

Acum se aseaza intre Victor si George Roncea, isi azvarle bratele peste umerii lor: "Domnule Dan Diaconescu, fratii Roncea vor sa deschida un ziar..."in care sa fie transcrise cu fidelitatea unor stenograme tot ce turuie Diaconescu pe post cu voce egala.

"Foarte bine!", aproba Diaconescu in timp ce da din brate ca un cocostarc poftind toata suflarea "rosie", cu varste pestrite, sa vina "a cote" de el, sa dea bine pe ecran, sa ofteze tanticile care au protestat prin fata instantelor cand "domnu' Dan" a fost arestat.

In patetismul general, angajatii postului dau raportul. Domnul Dan afla cine i-a stat alaturi in clipele grele si de restriste, cine dintre jurnalistii consacrati si, fireste, "daca aveti probleme pentru ca mi-ati luat apararea va astept aici, la OTV, cu transferul".

Invitatia e repetata de doua ori pentru Victor Ciutacu. Iar pentru Dana Grecu, "mare doamna, domle, mare caracter" spune Tudor Barbu, e de acord Diaconescu si aplauda toti moderatorii anonimi ai postului, e la fel de valabila oferta.

Doar pe Cristian Tudor Popescu nu-l invita nimeni ca, desi, s-a aflat umar la umar, pe acelasi podium cu Diaconescu, l-a uns cu ou si cu otet cum i-a venit la mana, l-a desfiintat, l-a exclus din breasla jurnalistilor si a pronuntat verdictul inainte de a-l decide instantele de judecata. Si nici macar nu e prima oara in care marele ziarist Cristian Tudor Popescu coboara de pe piscuri ca sa arunce cu noroi in vale. Pentru cine nu stie sau pentru cine se mai intreaba daca e si el om supus greselii, pe surse am aflat ca doarme la cap cu sfintele moaste si s-a molipsit de atata neprihanire.

De undeva, nimeni nu stie de unde, rasare langa mogulul media, abuzat de procurori dar redat libertatii de judecatori, printesa scapatata Brianna Caradja. Ce cauta printesa in studioul OTV? Probabil, se numara printre obisnuitii casei iar prezenta ei nobila nu mai da fiori nimanui. Cum nici setea printesei de publicitate nu i-o mai poate potoli nimic.

Domnu' Dan le-ar impartasi tuturor experienta traumatizanta a celulei dar nu vrea sa omita nici cel mai neinsemnat detaliu. Ramane "sa va povestesc" in emisiunile urmatoare. Secventa isi pierde usor din savoare, atmosfera se dezumfla. Acum pare desprinsa din intamplarea cu care se amuza uneori Ted Turner, magnatul televiziunii, si in care dezvaluie bajbaielile de inceput ale televiziunii. Cand se filmau chiar si petrecerile din studio spre surprinderea si deliciul telespectatorilor americani.

Dar telespectatorii romani? Ei ce zic? Unii aplauda pentru ca fac parte dintre cei pe care-i clama cu "of" un nene, fan al OTV, in fata Tribunalului Bucuresti:"Dane, prostimea e cu tine!" Altii stramba din nas daca din "zapare" au nimerit si pe la OTV. Altii se intreaba ce-i sub toata povestea asta? Ce ascunde? Care parte a miezului e putreda? De ce un scurt ragaz prin arest seamana cu un rebranding, cu o schimbare radicala a unei strategii de publicitate? Ce e cu dosarul asta tinut prin sertare cu lunile?

Sa fie intimidare, chemare la ordin? Cum se procedeaza de atatea ori cu jurnalistii incomozi. De ce ii "fragezeste" pe unii mandatul de arestare? De ce Diaconescu a intrat jurnalist in celula si a iesit lider de partid? Sa fie oare vorba despre un nou model de catuse, catuse propulsoare?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Diaconescu arest partid, #Diaconescu candidat presedintie , #stiri Dan Diaconescu