O privatizare senzational de electorala (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 23:59
6295 citiri
O privatizare senzational de electorala (Opinii)
Foto: B1 TV

Circul romanesc nu putea fi complet fara bomboana: Dan Diaconescu a cumparat Oltchim.

Adica a castigat licitatia pentru cumpararea Oltchim, pentru ca pana la cumpararea efectiva e cale lunga. Cel putin cat o campanie electorala.

Nu cred ca Dan Diaconescu vrea Oltchimul. Nu are ce face cu el, nu stie ce sa faca cu el. Nici nu cred ca are banii necesari ca sa-l cumpere. Multi isi spun probabil ca o avea el pe cineva mare in spate daca tot s-a aruncat in povestea asta. Poate are, dar in niciun caz o companie serioasa. Isi imagineaza cineva ca, de exemplu, Gazprom, pe care o tot sugereaza DD, va miza vreodata pe un astfel de om?

Dan Diaconescu are mai degraba profilul unui tepar. Este un om suspectat ca a facut o imensa avere prin santaj, intimidare si escrocherie. Este de altfel anchetat penal intr-un dosar in care a si facut arest preventiv.

Plange de mila poporului, dar ma intreb ce impozite a platit statului pentru averea sa pe care ANI nu o poate verifica. OTV este de altfel declarata aproape tot timpul pe pierdere. Ce companie serioasa face afaceri cu un asemenea om?

Dan Diaconescu are de dat in 10 zile 203 milioane de lei. Si daca i-ar avea, nu i-ar baga intr-un combinat care mai are nevoie de alte capitalizari masive si care in forma actuala nu are cum sa functioneze.

Nu-i va da niciodata si probabil ca va incepe un lung sir de tergiversari si blocaje. Deja a anuntat ca luni se va duce sa auditeze combinatul, ca vrea verificari suplimentare. A invocat el insusi blocaje prin justitie, care ar putea, Doamne fereste!, aparea, dar pe care el insusi le poate genera fara mari eforturi.

De ce toate acestea? Pentru ca Dan Diaconescu vrea sa faca din Oltchim principala sa tema de campanie. Are nevoie ca pana in decembrie sa fie eroul neamului care lupta pentru averea neamului, pentru locurile de munca ale poporului, care se ia de guler cu ciocoii din guvern care vor sa distruga tara.

Adica are nevoie de un spectacol national pe care sa-l faca nu doar la propriul post de televiziune. Daca despre petrochimie DD habar nu are, cu siguranta ca la spectacol se pricepe de minune. Si asta face.

Iar in final, va gasi probabil un motiv ca sa nu plateasca victimizandu-se in acelasi timp. Victor Ponta, livid si crispat, il ameninta voalat cu justitia daca se joaca cu aceasta privatizare. Este exact, dar exact, ceea ce isi doreste Dan Diaconescu.

O arestare in urmatoarele luni si isi dubleaza procentele. Asadar Dan Diaconescu nu vrea Oltchimul, ci un rezultat electoral cat mai spectaculos, iar pentru el este dispus sa faca praf Oltchimul. Aceasta bascalie de privatizare, ar putea sa puna cruce combinatului care si asa trage sa moara.

Dar electoratul pe care il vizeaza Dan Diaconescu nu gandeste asa. Este un electorat furios si frustrat, manipulabil si sarac, extrem de sensibil la mesajele nationaliste si populiste. Un electorat care nu se intreaba de unde mama naibii are Dan Diaconescu cateva sute de mii de euro doar pentru a participa la licitatie, dar are orgasm cand il aude demascandu-i pe ciocoi.

Si pana cand escrocheria va fi descalcita este foarte posibil ca Dan Diaconescu sa fi devenit parlamentar, acoperit de imunitate parlamentara, poate chiar la guvernare. Dar pana urma niciun popor nu o duce mai bine decat il duce capul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #licitatie Oltchim castigata, #castigator Oltchim , #stiri Dan Diaconescu