Dan Nica: La Posta Romana s-a furat mult si sistematic

Joi, 31 Mai 2012, ora 16:36
5574 citiri
Dan Nica: La Posta Romana s-a furat mult si sistematic
Foto: Digi 24

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat joi ca amenda primita de Posta Romana, de la Consiliul Concurentei, a fost reesalonata, astfel incat institutia sa evite falimentul, acuzand insa ca "s-a furat si mult, si sistematic".

"Amenda data de Consiliul Concurentei, de 100 de milioane de lei, a fost reesalonata, ca sa se evite intrarea in faliment a Postei Romane, in 13 iulie", a afirmat Nica.

Acesta a condamnat faptul ca "foarte multi directori s-au complacut in aceasta situatie", precizand ca au fost desfiintate toate cele opt directii regionale si toate cele sase servicii de sector din Bucuresti, care erau inutile. Totodata, a mentionat ca s-au dat afara peste jumatate dintre directorii Postei Romane.

Cat s-a furat la Posta Romana

Ministrul Comunicatiilor a acuzat ca, in cadrul Postei Romane, "s-a furat si mult, si sistematic", completand ca institutia "se va indrepta civil impotriva celor care au adus prejudicii".

Nica a dat mai multe exemple, printre care o suma de sase milioane de euro, platita pentru un soft care nu era necesar, existand deja un astfel de soft, "care avea un defect - era gratuit", potrivit lui Nica.

In plus, ministrul Comunicatiilor a mai dat exemplul unei sume de cinci milioane de euro catre "o firma care n-a prestat nicio activitate si care nu are decat un singur salariat in ultimii ani si a fost adusa o paguba care trebuie achitata de Posta Romana".

Daniel Neagoe - protejatul Robertei Anastase

Dan Nica a mai spus ca fostul director al Postei Romane Daniel Neagoe a atribuit contracte de 90 milioane euro, fara licitatie, unei firme de constructii avand sediul in apartamentul mamei acestuia.

"Directorul Neagoe a dat aproximativ 90 milioane euro pentru servicii unei firme care are sediul in locuinta mamei lui", a explicat ministrul, referindu-se la firma Mefisto Com din Breaza. Totodata, Nica l-a numit pe Daniel Neagoe "protejatul Robertei Anastase" si l-a rugat sa vina cu explicatii legate de situatia "dezastruoasa" in care se afla compania.

"Il invitam pe fostul director general domnul Daniel Neagoe, protejatul doamnei Roberta Anastase, sa ne spuna cum a reusit sa faca atat de putine lucruri in doi ani de zile. Cum a reusit sa contribuie in doar doi ani la falimentarea unei institutii care exista in Romania de peste 150 in Romania?

Il invitam pe domnul Boc si pe ministrii pe care dansul i-a numit sa ne lamureasca cum au putut sa bage in groapa cel mai mare angajator din Romania, o institutie de mare interes pentru tara noastra? Cum au aprobat bugetele de venituri si cheltuieli vazand furturile care erau perfect vizibile in cifrele contabile?", a afirmat ministrul Comunicatiilor.

Cati oameni pleaca de la Posta Romana

In jur de 770 de angajati ai Postei Romane au fost concediati, iar notificarile au fost transmise joi dimineata, a anuntat Dan Nica. Acesta a subliniat ca aceia care au vechime mai mica de cinci ani nu vor primi salarii compensatorii.

Dintre cei 772 de oameni care au fost dati afara, 290 aveau functii de conducere, in timp ce 482 erau alte tipuri de personal.

"Aseara (miercuri seara - n. red.) au fost semnate ordinele privind disponibilizarile, iar in cursul zilei de astazi (joi - n. red.) au fost primite. Au fost dati afara directori care au avut salarii generoase, dar care nu si-au facut treaba", a declarat Nica.

Guvernul reesaloneaza datoriile Postei si aproba o conducta spre R. Moldova

Guvernul a stabilit, miercuri, o reesalonare a datoriei Postei Romane. "Aceasta companie este in continuare pe lista monitorizata de FMI. Avem toate aprobarile necesare pentru a ne pune in practica planul", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Nica: 300 de angajati "cu mapa" si salarii foarte mari sa plece din Posta Romana

Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Nastase, in perioada 2000-2004, a fost audiat, marti, ca martor in dosarul Posta Romana.

Dan Nica, audiat ca martor in dosarul Posta Romana

La audierile de marti, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dan Nica a declarat ca a semnat titluri de proprietate pentru Romtelecom, Posta Romana si Radiocomunicatii, pentru a le creste valoarea in cazul privatizarii.

Ministrul Comunicatiilor este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz in serviciu, alaturi de Varujan Vosganian, intr-un dosar disjuns din cazul Posta, in care au fost deja trimisi in judecata Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dan Nica Posta Romana, #Nica furturi Posta Romana, #Posta Romana amenda Consiliul Concurentei, #Posta Romana faliment, #Posta Romana demitere directori , #ministrul Comunicatiilor
Comentarii