Disponibilizari la Posta, fara salarii compensatorii

Luni, 21 Mai 2012, ora 14:40
3753 citiri
Disponibilizari la Posta, fara salarii compensatorii
Foto: Arhiva

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat luni ca cei 1.029 angajati care urmeaza sa fie disponibilizati de la Posta Romana in prima etapa de reorganizare nu vor primi salarii compensatorii si ca este posibila anularea celei de-a doua etape, in care urmau sa fie date afara alte 5.500 persoane.

Peste 1.000 de angajati ai Postei Romane, dintre care 950 din cadrul conducerii, vor fi disponibilizati in prima etapa de reorganizare, urmand ca in cea de-a doua etapa sa fie concediate alte 5.500 de persoane, potrivit solutiilor propuse in Consiliul de Administratie al companiei.

Nica a precizat ca spera ca incepand de luni sa fie demisi primii 100 de directori din companie si ca in zilele urmatoare vor primi deciziile de concediere si ceilalti angajati care urmeaza sa fie disponibilizati in prima etapa.

"Discutam cu sindicalistii pentru un act aditional la contractul colectiv de munca, astfel incat cei care vor fi demisi nu vor primi salarii compensatorii. Cred ca am fi prima tara care i-ar premia pe cei care au furat", a spus Nica, iar ministrul a mai mentionat ca aceste costuri pentru plata salariilor compensatorii ar fi mult prea mari pentru posibilitatile Postei.

Potrivit acestuia, in prima etapa, pe langa persoanele care ocupa functii de conducere, va mai fi concediat si personal TESA angajat dupa 1 ianuarie 2009.

"Vrem sa dam afara secretarele, purtatorii de mapa si agentii electorali angajati dupa ianuarie 2009", a precizat Nica.

In ceea ce priveste cea de-a doua etapa, Nica a spus ca este posibila o anulare a acesteia, insa depinde de cum vor decurge lucruile in perioada urmatoare.

"In prezent, avem un program de masuri economice pentru redresarea companiei, inclusiv desfiintarea directiilor regionale(...) Fostul director al Postei (Daniel Neagoe - n.red.), despre care am aflat ulterior ca era director de vanzari la o firma de chiuvete, m-a anuntat intr-o scrisoare ca in iunie compania va intra in insolventa. Am decis, in secunda urmatoare, sa il demit, sa se poata intoarce la activitatea lui de dinainte", a subliniat Nica.

Acesta a aratat ca Posta a intregistrat, in perioada 2009-2011, pierderi de 555 milioane lei, unul dintre motive fiind o serie de contracte dezavantajoase pentru companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Nica concedieri Posta salarii, #salarii compensatorii Posta, #Nica disponibilizari Posta , #ministrul Comunicatiilor