PD-L: Premierul nu va reveni asupra deciziei de revocare a lui Nica

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 19:12
682 citiri
PD-L: Premierul nu va reveni asupra deciziei de revocare a lui Nica

Deputati ai PD-L spun ca demersul premierului de a-l demite de Dan Nica din postul de vicepremier si ministru de Interne este definitiv, avand mandat din partea PD-L, unii avansand posibilitatea unui Guvern minoritar in cazul in care PSD va decide intrarea in opozitie.

Sulfina Barbu afirma ca PSD nu poate sa mai vina cu o noua nominalizare a lui Dan Nica pentru cele doua posturi.

"Daca mai vin o data tot cu Nica, este problema lor, dar eu cred ca nu se poate accepta revenirea sa. Decizia primului-ministru este deja luata", a spus Barbu.

Ea s-a declarat rezervata fata de posibilitatea ca o intelegere intre cele doua partide sa duca la mentinerea in functie a lui Nica.

La randul sau, presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda a apreciat ca revenirea asupra deciziei ridica dificultati atat de ordin procedural, cat si de ordin politic.

"Procedural, Colegiul Director l-a mandatat deja pe presedintele partidului Emil Boc sa actioneze pentru rezolvarea acestor probleme. Ca sa revina asupra deciziei, ce trebuie sa facem, sa-l dezmandatam?" s-a intrebat Buda. De asemenea, el a spus ca, pe langa dificultatile de ordin procedural, o anulare a demiterii lui Nica ar ridica si costuri din punct de vedere politic.

Presedintele filialei PD-L din Diaspora, William Branza, sustine ca nu exista posibilitatea anularii hotararii premierului, aceasta beneficiind de tot sprijinul partidului.

"Nu se putea altfel. Destul am inchis ochii la tot felul de lucruri, dar sa fim acuzati, in mod indirect, ca vrem sa fraudam alegerile... Este deja prea mult. Acest lucru este cu atat mai grav cu cat vine din postura de ministru de Interne, dar si din cea de vicepremier", a declarat Branza.

In schimb, liderul grupului PD-L Mircea Toader, a fost mai putin radical. Intrebat daca exista posibilitatea teoretica pentru ca Nica sa ramana in cabinetul Boc, Toader a raspuns: "Teoretic, este posibil orice".

Conform unor surse parlamentare din PDL, partidul ar fi luat in calcul si posibilitatea ca PSD, deranjat de revocarea lui Nica, sa treaca in opozitie.

"Atunci vom veni cu un Guvern minoritar care sa aiba sustinere in Parlament (...) Credeti-ma, nu am recurge la acest lucru daca un asemenea Guvern nu ar avea sustinere parlamentara", a spus un pedelist.

Pe de alta parte, PD-L nu intentioneaza sa impuna un ministru democrat-liberal la portofoliul Administratiei si Internelor, daca PSD va veni cu o alta propunere decat Nica in termenul acordat, de 24 de ore.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#revocare Dan Nica, #decizie premier remaniere Nica, #Emil Boc , #PSD