Dan Nica, avizat de Comisiile de specialitate din Parlament (Video)

Marti, 10 Februarie 2009, ora 15:00
1492 citiri
Dan Nica, avizat de Comisiile de specialitate din Parlament (Video)

Dan Nica a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament pentru preluarea sefiei MAI, 30 de membri votand pentru, 8 impotriva, reprezentantii UDMR abtinandu-se de la vot.

Dupa audieri, Nica a precizat ca acesta este un vot politic si ca a strans mana tuturor membrilor comisiilor.

"E un vot politic, toti au venit si mi-au strans mana si m-au felicitat, daca au unii voteaza negativ o fac pentru ca sunt in opozitie si n-au dreptul sa voteze altfel", a precizat Dan Nica.

Nica a fost audiat de patru comisii, cele de administratie din Camera Deputatilor si Senat si cele doua comisii de Aparare. El a fost avizat de comisie cu 30 de voturi pentru, 8 impotriva si 5 abtineri.

In ceea ce priveste bugetul pentru Ministerul de Interne, Nica a precizat ca nu va cere o suplimentare, sustinand ca se pot reduce cheltuielile in alte moduri.

El a dat exemplu "contravaloarea telefoanelor mobile ale angajatilor": daca se va alege un singur operator de telefonie mobila, costurile scad pentru ca se vorbeste in aceeasi retea.

Ne confruntam cu o birocratie ucigatoare

Ar trebui infiintate structuri la fiecare primarie pentru asistenta celor care doresc sa acceseze fondurile europene, a declarat marti Dan Nica in Parlament.

Nica a vorbit despre fonduri europene, descentralizare si de-birocratizare la audierile din cadrul comisiilor reunite ale Parlamentului.

Vicepremierul Dan Nica a fost audiat astazi de Comisia de Administratie si Aparare pentru a deveni Ministru de Interne. Chiar daca luni s-a decis ca nu este nevoie de o audiere, exista posibilitatea ca numirea sa in postul de ministru sa fie contestata, motiv pentru care el a fost audiat marti.

"Modernizarea administratiei publice reprezinta o prioritate, pentru ca, pe langa criza economica, mai avem sa ne confruntam cu o birocratie ucigatoare. Numarul de acte care trebuie depuse de cineva care are nevoie de fonduri este foarte mare", a precizat Dan Nica.

Vicepremierul a precizat ca va aborda si subiectul descentralizarii la discutiile pe care le va avea in urmatoarea perioada cu primarii de comune, municipii si orase, cu asociatiile profesionale si cu reprezentanti ai ministerelor.

"Trebuie sa infiintam o structura in fiecare primarie prin care sa fie ajutata o persoana care are nevoie de fonduri europene", a precizat vicepremierul.

Jandarmeria trebuie sa fie mult mai prezenta in strada

Legat de Politia de Frontiera, Nica a spus ca anul 2011 este anul pentru indeplinirea obiectivul Schengen.

"Jandarmeria trebuie sa fie mult mai prezenta in strada, astfel incat omul sa vada ca tot ce tine de apararea ordinii publice isi face datoria", a mai spus Nica, care a precizat ca este nevoie de "redarea demnitatii politistului" si protejarea familiei acestuia. "Au fost situatii cand politistul a fost amenintat si asta creeaza disconfort (...). Politistul trebuie sa fie atent ca imaginea sa si a celor din jur este imaginea pe care o au oamenii despre institutie", a declarat Nica.

"Fac orice efort pentru ca statul de drept sa fie pe deplin in aplicare in Romania", a mai spus el in discursul de dinainte de intrebarile membrilor comisiilor care il audiaza, potrivit NewsIn.

Inainte sa intre la audieri, Dan Nica a declarat ca trebuie si vrea sa fie audiat de comisiile parlamentare de specialitate inainte ca plenul Parlamentului sa ia act de numirea lui in functia de ministru de Interne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Nica, #structuri primarii, #accesare fonduri europene , #stiri Dan Nica