Dan Nica: Basescu sa aiba atata sanatate cat adevar este in spusele sale

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 23:06
1985 citiri
Dan Nica: Basescu sa aiba atata sanatate cat adevar este in spusele sale

Fostul ministru PSD al Internelor, Dan Nica, i-a urat sefului statului "atata sanatate cat adevar" spune si a declarat ca nu l-a mintit pe presedinte in ceea ce priveste numirile de la MAI.

In legatura cu afirmatiile facute de presedintele Basescu, care a sustinut ca Dan Nica l-a mintit cand era ministru de Interne, vicepresedintele PSD a aratat ca seful statului i-ar fi imputat la acea vreme numirea unei persoane pe o functie care ar fi avut o probema. Nica a dat de inteles insa ca persoana respectiva nu ar fi avut probleme, insa Traian Basescu ar fi avut informatii contrare, drept pentru care l-a acuzat de minciuna.

"Sunt discutii pe care le-am avut eu cu domnul presedinte Basescu si vreau sa stiti ca se refera la un anumit caz domnul presedinte Basescu, din cite stiu eu, acel ofiter a fost numit in urma avizului pe care l-a avut la intrarea in functie din partea SRI, i-am spus si domnului presedinte acest lucru, dar n-a inteles. Nu ai cum sa iesi din aceasta chestiune. Eu spun doar atat: ca ii doresc presedintelui Basescu sa aiba atata sanatate cat adevar este in spusele domniei sale", a subliniat Nica miercuri, la Antena 3, solicitat sa comenteze acuzatiile facute la adresa sa de seful statului.

Intrebat daca l-a mintit pe seful statului, asa cum presedintele a afirmat intr-o emisiune televizata, luni seara, Nica a spus ca nu a facut acest lucru, iar Basescu are informatii care il duc in zone gresite.

"Raspunsul meu este nu si am spus de atunci, dar cred ca mai are informatii dintr-o alta zona care il duce in zone foarte gresite si neadevarate. A incurcat pur si simplu numele unei persoane si de atunci a ramas aceasta marota ca el crede ca este o persoana care fusese implicata in anii 90 intr-un scandal si era o alta persoana, numai numele semana", a explicat Dan Nica.

Basescu l-a acuzat, luni pe fostul ministru de interne Dan Nica ca nu s-a tinut de promisiunea de a proteja interesele statului si a permis in schimb "cangrena" la MAI.

"Domnul Nica mi-a promis mie dupa ce doi ministri au plecat de acolo la interval de sapte zile unul de altul... Deci cand l-am numit pe domnul Nica i-am spus acelasi lucru pe care i l-am spus si lui Oprea si lui Dragnea inainte de a fi numiti si domnia sa a spus ca va fi corect cu statul ca ministru. Si a tolerat sa se aseze o cangrena pe Ministerul de Interne in structurile de informatii. Inainte de a-l revoca, l-am invitat la doua discutii si m-a mintit. Si atunci am cerut premierului Boc revocarea lui pentru ca atunci cand ministrul lasa sa se intample ceea ce coordona dl. Voicu in aparatul de informatii ale Ministerului de Interne, este un ministru pe care nu-l mai poti tine in Cabinet", a declarat presedintele.

Urarea lui Nica este de fapt o aluzie la o mai replica mai veche a presedintelui. In 2006, nemultumit ca ziarul Adevarul a scris ca el si-ar fi insusit dosarul de la Securitate pe care l-ar fi avut, Basescu a intrat in direct la o emisiune unde era jurnalista de la acel ziar, Corina Dragotescu, marturisind ca a incercat sa posteze pe forumul ziarului o replica.

"Stiti ce spuneam in mesaj? Ca sa nu aveti dubii ... si sa nu ramana ca un secret. Doamna, nu vi-l mai trimit, vi-l spun. Spuneam un singur lucru: 'Dumnezeu sa ne dea sanatate cat adevar spunem legat de povestea pe care ati prezentat-o in prima pagina a ziarului de maine!'", a spus Basescu. El a fost criticat pentru aceasta afirmatie deoarece Corina Dragotescu urma la acea vreme un tratament anticanceros.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dan Nica, #Nica Basescu, #Basescu sanatate, #Nica sanatate Basescu , #stiri Dan Nica