Dan Nica: Politia va castiga lupta cu infractorii

Joi, 12 Februarie 2009, ora 13:13
1244 citiri
Dan Nica: Politia va castiga lupta cu infractorii

Ministrul de Interne Dan Nica a asigurat, la ceremonia de instalare in fruntea MAI, ca in perioada imediat urmatoare activitatile ministerului lui vor duce la consolidarea statului de drept, prin descentralizare, sporirea sigurantei publice si asigurarea frontierelor tarii.

Nica a stabilit ca obiectiv castigarea, de catre Politie, a luptei cu infractorii, asigurarea de catre Jandarmerie a controlului strazilor, in defavoarea "gruparilor de derbedei", siguranta la frontiere, asa incat nicio persoana care nu trebuie sa paraseasca tara sa nu o poata face si niciun infractor sa nu intre in Romania.

"La intrebarea cine va castiga lupta intre Politie si infractor, nu vom avea decat un singur raspuns: Politia. La intrebarea cine detine controlul in strada, Jandarmeria sau gruparile de derbedei: Jandarmeria.

Vreau sa stiti ca frontierele tarii vor fi pazite asa cum ne dorim cu totii si ca toti cei care nu au ce cauta in Romania sau nu ar trebui sa iasa din Romania, si locul lor ar fi in inchisoare, Politia de Frontiera isi va face datoria.

As vrea sa ii asigur pe toti romanii ca, in lupta intre birocratie, nepasare si interesele cetateanului, reforma administratiei va castiga, ca tot ceea ce inseamna descentralizare si mutarea serviciilor catre cetatean va fi un lucru pe care il vom realiza in perioada imediat urmatoare", a spus Nica.

Un obiectiv important al ministrului este descentralizarea, si reforma administrativa, astfel incat sa nu mai existe birocratie si nepasare.

Presedintele Traian Basescu a participat, joi, la ceremonia de instalare a ministrului de Interne Dan Nica, al treilea ocupant al portofoliului de la MAI de la formarea Guvernului Boc.

De altfel, Nica a fost singurul dintre cei trei ministri de Interne la a carui instalare a participat Traian Basescu, seful statului punctand in gluma, ca prezenta lui poarta noroc noului ministru, fiind o garantie a faptului ca Nica va sta patru ani in functie.

Alaturi de sefii de structuri din cadrul MAI, care au participat la ceremonie, s-a aflat si Virgil Ardelean, principalul motiv al plecarii de la minister a primului ministru de Interne al Guvernului Boc, Gabriel Oprea.

Seful statului a ajuns la MAI cu 20 de minute inainte de ora 10.00, moment stabilit pentru inceperea ceremoniei, fiind intampinat doar de ministru, fara fastul pe care Dragnea, ministrul anterior, si-l pregatise pentru propria instalare in functie.

Seful statului si Nica au avut o discutie de aproximativ 20 de minute inainte de a incepe ceremonia de instalare.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Dan Nica Interne, #politisti infractori , #stiri Dan Nica