Nica: Am fost informat de remaniere in sedinta Coalitiei

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 22:28
1796 citiri
Nica: Am fost informat de remaniere in sedinta Coalitiei

Ministrul de Interne, Dan Nica, sustine ca a aflat de intentia premierului Emil Boc de a-l demite din functie luni dimineata, in cadrul sedintei Coalitie.

Desi Dan Nica nu a fost instiintat personal cu privire la remanierea sa, ministrul sustine ca gestul premierului a fost unul previzibil.

"Am fost instiintat de demitere in aceasta dimineata (n.red. luni), la Coalitie. De doua luni de zile se vorbeste de acest lucru, ma asteptam. Stiam insa doar din presa, pentru ca oamenii politici fac declaratii pe surse", a declarat Dan Nica la Antena 3.

Remaniere fara sofisticare

Totodata, ministrul inca in functie este de parere ca PD-L a facut acest gest in mod direct, pe fata, fara a salva macar aparentele.

"Ne asteptam ca acest lucru sa fie mai sofisticat. Ne asteptam ca lucrurile sa fie altfel, sa salveze aparentele. Sa il pui pe seful de campanie a lui Traian Basescu in aceasta functie a aratat ca miza este ministerul de Interne", a completat Nica, care sustine ca nimeni nu avea o problema cu el personal ci cu functia sa.

Pe de alta parte, ministrul de Interne este de parere ca masurile pe care le-a luat la alegerile europarlamentare au fost surprinzatoare pentru cei care au incercat sa fraudeze alegerile.

"Nu s-a asteptat nimeni ca la alegerile pentru Parlamentul European sa se ia atatea masuri. Sunt 180 de dosare penale. Ma asteptam la o solidaritate in acest sens.

Seful de campanie poate sa faca multe lucruri. Poate sa trimita politistii acasa sa se odihneasca, pentru ca surmenajul inainte votului poate fi daunator sanatatii. Se pot face tranzactii cu bani in saptamana dinaintea votului", a prezizat Nica, aratand o parte din problemele care ar putea sa apara daca nu sunt luate masuri suficiente in ziua alegerilor.

Drumurile noastre toate ... pline de autocare

Ministrul isi sustine in continuare declaratia cum ca autocarele sunt inchiriate in totalitate in ziua alegerilor, in scopul realizarii turismului electoral.

"Am informatii ca autocarele sunt ocupate. De-asta sunt ministru de Interne. Nu am inteles de ce PD-L a iesit sa zica ca acest lucru ii vizeaza pe ei, se simteau cu musca pe caciula. Nu ii viza doar pe ei, ii viza pe toti cei care au inchiriat autocare", a mai spus Dan Nica.

El a tinut sa laude totodata Politia Romana care a inteles ca trebuie sa isi faca treaba in continuare, in ciuda unui buget redus.

"A crescut infractionalitatea insa nu la fel de repede ca in strainatate. In aceeasi unitate de timp la noi are loc un atac la o casa de schimb, iar in Slovacia, Franta si Italia cate 400.

Nu am avut bani de echipamente, de benzina sa mearga pe strada, iar politistii au inteles. Acum ne trezim cu astfel de declaratii", a spus Dan Nica.

"Este o mare teama ca anchetele sa nu duca la cei care dau banii. Pentru mine e mai important cine a dat comanda. Se folosesc de oameni simpli, care nu inteleg lucrurile la care se expun. Am luat masuri speciale, declaratii pe propei raspundere, camere web, ceea ce a enervat foarte tare. Am facut stampila de vot speciala pentru fiecare sectie in parte. Eu ma asteptam sa fie toata lumea multumita", a enumerat Nica cateva din masurile pe care le-a luat.

Frauda electorala in 2004

Minsitrul de Interne a tinut sa confirme declaratia din 2004 a presedintelui Traian Basescu ca alegerile din acel an au fost fraudate.

"In 2004, Basescu avea dreptate si martor sunt eu. Am fost dat in judecata pentru calomnie pentru ca am iesit in conferinta de presa, ca am dat numele localitatii unde s-au fraudat.

Ulterior ceea ce am zis s-a confirmat. Am fost de sub urmarire penala pentru ca am avut dreptate", sustine Nica.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dan Nica, #remaniere ministru Interne, #demitere Dan Nica , #stiri Dan Nica