Ziare.com

Parchetul acuza: Dosarul lui Dan Ioan Popescu, inchis fara administrare de probe

Luni, 24 Martie 2008, ora 17:04

   

Parchetul acuza: Dosarul lui Dan Ioan Popescu, inchis fara administrare de probe
Dosarul averii lui Dan Ioan Popescu ar fi fost inchis fara administrarea de probe, a acuzat, luni, Parchetul, explicand ca instanta de fond nu a administrat nici o proba care sa demonstreze caracterul licit sau ilicit al averii fostului ministru al economiei din Guvernul Nastase, solicitand rejudecarea cauzei, transmite NewsIn.

In replica, avocatul lui Dan Ioan Popescu, Ana Diculescu Sova, a declarat ca procurorii ar fi trebuit sa administreze probe, lucru pe care nu l-ar fi facut. Sova a acuzat faptul ca sesizarea instantei in aceasta cauza s-ar fi bazat doar pe o serie de articole de presa aduse in fata procurorilor de un ONG, fara sa fie facute nici un fel de acte premergatoare.

"Pe tot parcursul acestui proces nu am avut parte decat de suspiciuni", a afirmat avocata in fata Completului de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Presedintele Completului de 9 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Anton Pandrea, a anuntat ca pronuntarea in acest dosar se va face pe 7 aprilie, cand instanta se va pronunta si pe o exceptie pusa in discutie din oficiu de completul de judecata care viza competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie la momentul investirii completului de trei cu solutionarea fondului acest proces. Pandrea a aratat ca pune in discutie competenta in raport de numeroasele modificari ale legii raspunderii ministeriale.

Atat Ana Diculescu Sova, cat si reprezentantul Parchetului General au sustinut ca Inalta Curte ar fi fost instanta competenta la acel moment sa judece fondul cauzei. La iesirea din sala de judecata, Dan Ioan Popescu a declarat ca de la inceperea intregii proceduri si pana acum au trecut "trei ani de stres" pentru el si familia lui.

"Eu am gresit ca am facut o declaratie de avere completa vizavi de care am prezentat valize de documente. Daca intr-un proces atat mediatizat s-a intamplat ceea ce s-a intamplat, ma intreb ce s-ar intampla in cazul unui cetatean obisnuit care nu are bani sa-si plateasca avocatii", a spus Dan Ioan Popescu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a suspendat in 19 septembrie 2006 procesul averii lui Dan Ioan Popescu si a trimis la Curtea Constitutionala solicitarea de analizare a 13 articole din Legea 115 privind controlul averii demnitarilor, pentru a hotari daca acestea sunt sau nu constitutionale. Articolele in legatura cu care au fost ridicate exceptii de neconstitutionalitate sunt art. 7, art. 8 alineat 1, art 10, art 12 al 3, art. 13, art 14 al.1, art. 18, art 21 al. 1, art. 23, art. 28 al.1, art. 32, 33 si 35.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 959 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor