UPDATE: Dan Nica confirma prinderea lui Serghei Gribenco la Ploiesti

Marti, 24 Februarie 2009, ora 19:04
3490 citiri
UPDATE: Dan Nica confirma prinderea lui Serghei Gribenco la Ploiesti

Al doilea suspect in jaful de la Brasov, Serghei Gribenco, a fost prins, marti, in Ploiesti, informatie confirmata de ministrul de Interne, Dan Nica.

Seful MAI a declarat ca Gribenco a fost prins in jurul orei 18:00 si ca la momentul transmiterii acestei stiri se afla la Ploiesti.

"A fost un caz extrem de complex. Nu s-a intalnit un caz similar. Gribenco are o pregatire foarte buna si este specializat in crima organizata, are un mod de operare profesionist, conspirat si are o pregatire contrainformativa.

As dori sa spun ca la aceasta actiune care se desfasoara de cand el a fost identificat ca suspect au participat efective extrem de importante din cadrul structurilor specializate ale statului roman.

Vreau sa stiti ca autoritatile statului roman isi fac datoria si in acest caz de o gravitate deosebita au dovedit ca prinderea unui infractor de talie internationala, si fac aceastp declaratie cu toata raspunderea, nu poate sa se sustraga urmaririi si nici nu se poate sustrage pedepsei pe care acesta o merita", a subliniat Nica.

"As dori sa va spun ca aceasta actiune a fost desfasurata de catre efective importante ale Politiei Romane, SRI si ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna", a mai spus Nica.

Ministrul a precizat ca, in acest moment, se desfasoara mai multe perchezitii sub coordonarea procurorilor de la Brasov. El a afirmat ca acest caz a fost "extrem de complex, specialistii care au lucrat la el spunand ca este unic in ultimii 20 de ani".

Gribenco, urmarit international

Gribenco, in varsta de 36 de ani, era dat in urmarire internationala pentru furt si inselaciune. An-chetatorii au ajuns la el plecand de la una dintre armele gasite intr-o casa frecventata de principalul suspect in jaful de la casa de schimb valutra din Brasov, Serghei Gorbunov.

E vorba despre un pistol Glock, de calibrul 5,6 milimetri. Cercetarile arata ca arma a fost cumparata initial de o societate de stat din Republica Moldova, vanduta apoi cu acte unui cetatean moldovean, care, intr-un final, i-a vandut-o ilegal lui Serghei Gribenco.

Acesta a fost va-zut in Brasov, in perioada dinaintea atacului, iar informatiile arata ca aces-ta a fugit din Romania la cateva ore dupa atac. De asemenea, a fost reperat si de autoritatile moldovene, a doua zi dupa atacul de la casa de schimb valu-tar, insa se pare caa parasit si terito-riul acestei tari.

In Romania, Gribenco era condamnat de magistratii din Cluj la 4 ani si sase luni de inchisoare pentru furt si inselaciune. Cea de-a doua arma, gasita tot in casa frecventata de Gorbunov si de alti cetateni moldoveni, era o pusca de vanatoare cu teava retezata si cu patul modificat. Ea a apartinut unui ceta-tean german care a decedat.

Arma era data in urmarire ca disparuta. Anchetatorii au trimis rezultatele ex-per-tizelor balistice politistilor din mai multe state europene, deoarece aces-tea aratau ca, desi cele doua arme nu au fost folosite la comiterea atacului din fata casei de schimb valutar, nu este exclus ca acestea sa fi fost folosite in atacuri similare, petrecute in alte tari din Europa.

Serghei Gorbunov si Serghei Gribenco sunt principalii suspecti in jaful de la Brasov, in urma caruia doi oameni au murit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#jaf Brasov, #Serghei Gorbunov, #suspect Brasov, #Serghei Gribenco prins , #stiri Dan Nica