Arestarea lui Pasat, respinsa de deputati - Vezi reactiile politicienilor

Marti, 08 Februarie 2011, ora 16:15
1923 citiri
Arestarea lui Pasat, respinsa de deputati - Vezi reactiile politicienilor
Foto:realitatea.net

Politicienii romani au reactionat diferit la votul plenului Camerei Deputatilor prin care cererea DNA de arestare a lui Dan Pasat nu a intrunit numarul de voturi necesare. In timp ce oamenii Puterii au cautat scuze, cei din Opozitie au acuzat "duplicitatea puterii", care a reusit sa stranga doar 116 din cele 147 de voturi necesare.

Cea mai surprinzatoare reactie a fost chiar cea a lui Dan Pasat, care a cerut trimiterea in instanta a dosarului sau. Deputatul Dan Pasat a declarat, dupa vot, ca votul este secret, insa a insistat ca este nevinovat si ca si-ar dori ca dosarul sau sa ajunga in instanta.

"Votul este al domnilor deputati, nu pot sa comentez votul secret, eu solicit un singur lucru. Pentru ca ma stiu nevinovat, solicit DNA sa imi trimita dosarul in instanta", a declarat deptatul Dan Pasat, dupa vot. Acesta nu a dorit sa comenteze, cand a fost intrebat care a fost votul sau ca deputat in acest caz.

Vicepresedintele PD-L Sulfina Barbu considera ca acest caz a dovedit ca Parlamentul trebuie sa elimine practica votului secret.

"Este obligatoriu sa modificam regulamentul Camerei pentru a elimina votul secret. Votul parlamentarilor trebuie sa fie transparent iar solutia este extinderea votului electronic. Nimic din activitatea unui parlamentar nu poate fi secret pentru cetatenii pe care ii reprezinta. Cu atat mai mult cand este vorba despre justitie. Este ingrijorator votul privind cererea DNA de arestare a deputatului Dan Pasat. Decizia PD-L a fost de a vota favorabil solicitarii DNA, iar in acest moment avem 34 de voturi impotriva, fara sa stim cui apartin acele voturi", a spus Sulfina Barbu, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut marti, in plen, dupa votul privind respingerea cererii DNA in cazul Pasat, ca in acest mod s-a demonstrat duplicitatea dintre discursul politic al PDL si actiunea efectiva a parlamentarilor democrat-liberali.

"In acest fel se demonstreaza in mod foarte clar duplicitatea PDL in ceea ce priveste discursul sau politic si actiunea efectiva", a spus Tariceanu. El a punctat ca PDL, care trebuia sa-si asume aprobarea solicitarii DNA, nu a facut acest gest politic, in conditiile in care PSD si PNL s-au abtinut de la vot.

Camera Deputatilor a decis-Deputatul Dan Pasat nu poate fi arestat.

Deputatul Raluca Turcan a declarat ca acest vot afecteaza imaginea Parlamentului, insa a precizat la randul sau ca votul a fost secret si nu se poate afla care dintre partide a decis sa voteze impotriva arestarii.

"E regretabil, e un lucru care nu ar trebui sa se intample. E un viciu care va duce de multe ori la situatii din aceastea, pentru ca Parlamentul pare sa se puna ca obstacol in calea Justitiei. Eu sunt pentru exlcuderea Parlamentului din calea Justitiei. (...) Cred ca ne va afecta foarte mult ca imagine si va afecta si credibilitea acestei institutii", a declarat Turcan.

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a explicat marti, la Realitatea Tv, ca opozitia a decis sa se abtina de la votul in cazul Pasat pentru a arata "dublul limbaj" al PDL si a nu le mai da prilejul democrat-liberalilor sa dea vina pe altcineva.

"Am vrut sa le aratam oamenilor care este adevarata fata a PDL, a domnului Boc si a domnului Basescu. Ei au aproape 180 si ceva de membri in Camera Deputatilor, din care au fost prezenti 140 si 34 au votat impotriva. E problema lor, e o relatie foarte apropiata intre PDL, domnul Basescu si DNA, trebuia sa-si rezolve problema", a comentat purtatorul de cuvant al PSD.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#reactii vot arestare Pasat, #reactii vor deputati Pasat , #stiri Dan Pasat