Deputatii decid daca aproba arestarea preventiva a lui Pasat - PSD, PNL si PC nu voteaza (Video)

Marti, 08 Februarie 2011, ora 12:55
1898 citiri
Deputatii decid daca aproba arestarea preventiva a lui Pasat - PSD, PNL si PC nu voteaza (Video)
Foto: Arhiva

Plenul Camerei Deputatilor a inceput, marti, dezbaterea solicitarii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PD-L Dan Pasat, iar deputatii PSD, PC si PNL au anuntat deja ca vor fi prezenti in sala de plen a Camerei, dar nu vor vota.

Dupa dezbatere, deputatii se vor pronunta prin vot secret cu bile. Pentru a fi considerata adoptata, solicitarea DNA ar trebui votata de majoritatea deputatilor prezenti.

Vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean, (PD-L) a propus plenului, ca procedura, prezentarea scrisorii ministrului Justitiei prin care inainteaza solicitarea PICCJ - DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Dan Pasat, urmata de prezentarea raportului Comisiei juridice.

Oltean a propus totodata plenului ca, apoi, sa se prezinte punctul de vedere al PDL, dupa care sa urmeze interventia deputatului Pasat si, ulterior, dezbaterile cu participarea deputatilor din grupuri politice.

Potrivit lui Oltean, ulterior se va proceda la exprimarea votului secret cu bile asupra cererii ministrului, la sedinta de vot.

Deputatii PSD, PC si PNL vor fi prezenti in sala de plen a Camerei, dar nu vor vota la dezbaterea privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL Dan Pasat, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, Florin Iordache (PSD).

"Deputatii de la PNL, PSD si PC vor fi prezenti in sala, dar nu voteaza. Motivatia este ca vrem sa asiguram prezenta, dar nu vrem sa intram in acest razboi al DNA cu PDL", a explicat Iordache.

Ministerul Justitiei a transmis Camerei Deputatilor, in 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PD-L de Giurgiu Dan Pasat, acuzat de santaj.

Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010 Dan Pasat, in calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 si de secretar general al Partidului Democrat Liberal, in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.

Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta.

La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat si sub aspectul celorlalte infractiuni mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cerere arestare Dan Pasat, #acord arestare deputat Pasat , #stiri Dan Pasat
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
"Deputatii de la PNL, PSD si PC vor fi prezenti in sala, dar nu voteaza. Motivatia este ca vrem sa asiguram prezenta, dar nu vrem sa intram in acest razboi al DNA cu PDL",