Dan Petrescu, dezvaluiri despre Cupa Mondiala din 1994

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 09:55
5431 citiri
Dan Petrescu, dezvaluiri despre Cupa Mondiala din 1994
Foto: Hepta.ro

Dan Petrescu a vorbit, intr-un interviu acordat site-ului oficial al FIFA, despre cel mai important moment al carierei sale.

Astfel, intr-un articol dedicat campaniei de calificare pentru Cupa Mondiala din Rusia, din 2018, site-ul FIFA.com scrie despre campionatul mondial din urma cu 21 de ani, din Statele Unite.

"Ca echipa, victoria impotriva Argentinei ar trebui sa fie cea mai memorabila pentru noi deoarece am jucat bine ca un intreg si am depasit finalista turneului precedent.

Totusi, ca jucator, as sublinia jocul impotriva Statelor Unite, din moment ce am inscris un gol important", a declarat fostul fundas dreapta al echipei nationale, in varsta de 47 de ani.

"Privind inapoi, unii spun ca a fost surpriza de la Cupa Mondiala din 1994. Dar, de fapt, eram o echipa de batut. Aceea a fost generatia de aur a fotbalului romanesc. Am avut un lider extraordinar in Hagi, iar toti ceilalti jucatori au fost de asemenea talentati.

Sa fiu sincer, am inceput Cupa Mondiala cu sperante de a atinge finala. Daca am fi trecut la penalty-uri de Suedia, am fi ajuns in semifinale si am fi intalnit Brazilia. Luand in considerare forma pe care am aratat-o, cine ar fi exclus sa batem Brazilia si sa ajungem in finala?", a mai declarat antrenorul echipei chineze Jiangsu Sainty.

Nu in cele din urma, acesta a vorbit si despre un gol pe care il considera special.

"Am inscris multe goluri pentru cluburile mele si am marcat de 12 ori pentru nationala mea. Dar golul impotriva Angliei a fost special. In acel moment, jucam in Premier League, asa incat stiam impotriva caror jucatori evoluez.

(...) A fost un sentiment special sa marchez impotriva acestor oameni (Graeme Le Saux si Glenn Hoddle - n.red.). Insa asta este fotbalul", a mai spus Dan Petrescu.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Dan Petrescu Cupa Mondiala 1994, #Dan Petrescu gol SUA, #Dan Petrescu gol Anglia, #Romania Cupa Mondiala SUA , #antrenor