ASF, dupa atacul lui Basescu: Am fost avertizati ca vor fi mari probleme daca luam decizii dure fata de Astra (Video)

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 22:30
5948 citiri
ASF, dupa atacul lui Basescu: Am fost avertizati ca vor fi mari probleme daca luam decizii dure fata de Astra (Video)
Foto: enational.ro

In replica la atacul fara precedent al presedintelui Traian Basescu la adresa Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), reprezentantii institutiei leaga afirmatiile sefului statului de masurile dure luate recent de ASF cu privire la Astra.

"Remarcam ca acest atac fara precedent la adresa unei intregi institutii de supraveghere a statului roman vine in contextul in care ASF a luat o masura fara precedent in piata asigurarilor din Romania. ASF a decis ieri, 18 februarie 2014, deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrator special pentru societatea ASTRA.

In acest context, Consiliul ASF doreste sa aduca la cunostinta publicului ca la sfarsitul anului trecut, cand a demarat demersul de control la societatea ASTRA, a primit avertismente din piata asigararilor ca in cazul unor decizii dure la adresa Astra, vor exista mari probleme, iar conducerea ASF va fi demisa", avertismente pe care ASF le-a ignorat, se arata intr-un comunicat al institutiei remis Ziare.com.

Basescu a cerut, miercuri, demiterea intregii conduceri a ASF, acuzandu-i pe mebrii acesteia de incompetenta.

De asemenea, presedintele a precizat ca salariile lor sunt cele mai mari din lume comparativ cu cele ale omologilor lor din institutii similare.

Basescu vrea revocarea conducerii ASF: Arborele genealogic al USL. Cele mai mari salarii din lume

Reprezentantii ASF vorbesc in comunicatul remis miercuri despre asemanarile dintre atitudinea presedintelui Romaniei si cea a patronului Astra, omul de afaceri Dan Adamescu.

Prima reactie a sefului Astra dupa ce ASF a pus administrator special: Este incredibil si incalificabil

"Nu putem sa nu remarcam faptul ca pentru Presedintele Romaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiara este 'o cloaca', iar patronul societatii ASTRA este domnia sa'.

Nu putem sa nu remarcam similitudinea de atitudine dintre Presedintele Romaniei si patronul ASTRA. Pentru patronul ASTRA, Presedintele ASF 'habar nu are de asigurari', iar pentru Presedintele Romaniei, Presedintele ASF 'nu are competente pe piata de capital'. Si pentru Presedintele Romaniei, si pentru actionarul majoritar al ASTRA, conducerea ASF este 'incompetenta'.

Nu putem sa nu remarcam faptul ca salariile conducerii ASF, comunicate public inca de anul trecut si semnificativ mai mici decat cele ale conducerilor fostelor Comisii de Supraveghere au intrat in atentia Presedintelui Romaniei abia dupa ce ASF a luat o masura de o duritate fara precedent in cazul ASTRA", se mai precizeaza in comunicatul citat.

ASF a instituit marti administrare speciala in cazul Astra Asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat marti ca a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala in cazul companiei Astra Asigurari.

Administrator special la Astra Asigurari: Conducerea a fost suspendata

Dan Radu Rusanu a precizat ca au fost suspendati atat actionarii, cat si conducerea, Administrator special al Astra a fost desemnata firma KPMG. Potrivit acestuia, in cazul unui eveniment major, compania nu isi va putea onora obligatiile, riscand sa intre in incapacitate de plata.

Salarii mai mici decat cele ale fostei conduceri

In ceea ce priveste salariile conducerii ASF, reprezentantii institutiei precizeaza ca veniturile "vehiculate de presa sunt mult sub cele ale fostelor conduceri".

In comunicatul de miercuri se arata ca fostul presedinte al CSA, Constantin Buzoianu, "un apropiat al Presedintelui Romaniei", "sub mandatul caruia societatea ASTRA nu a primit nicio sanctiune semnificativa", a avut intr-un interval de doua luni venituri de 151.851 de euro.

De asemenea, fostul comisar al CNVM, Gheorghe Albu, "nominalizat politic pentru aceasta pozitie", a avut in ultimele doua luni care au precedat infiintarea ASF venituri de 69.816 euro, in timp ce fostul comisar al CNVM, Stefania Ferencz, a avut in ultimele 2 luni inainte de infiintarea ASF, venituri de 64.131 de euro.

In ultima perioada, in presa au aparut mai multe informatii cu privire la faptul ca in cadrul ASF exista salarii brute care ajung pana la zeci de mii de euro lunar.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#ASF raspuns Basescu, #ASF Astra Basescu , #ASF