Cine este Misu Negritoiu, propunerea lui Ponta pentru sefia ASF

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 14:49
4244 citiri
Cine este Misu Negritoiu, propunerea lui Ponta pentru sefia ASF
Foto: Ziarul Financiar

Misu Negritoiu, 64 de ani, este propunerea anuntata de premierul Victor Ponta pentru conducerea ASF. De profesie economist, Negritoiu a ocupat de-a lungul timpului functii de demnitate publica precum cea de ministru si cea de deputat.

Pana in 1990, activitatea sa profesionala s-a desfasurat in domeniul comertului exterior.

Misu Negritoiu, propunerea lui Ponta pentru sefia ASF

Negritoiu a absolvit in 1973 cursurile Facultatii de Comert Exterior din Academia de Studii Economice din Bucuresti, de unde a obtinut si titlul de doctor in stiinte economice in 1995, cu teza "Investitiile straine si tranzitia la economia de piata".

De asemenea, in 1980 a absolvit cursurile la "fara frecventa" ale Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Inainte de 1989, Negritoiu a activat ca economist in comertul exterior la ILEXIM, Arpimex si Ministerul Comertului Exterior.

Pana in 1992, el a ocupat posturi precum cel de sef al Sectiei economice de la New York a Ambasadei Romaniei in SUA sau presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Romane de Promovare a Investitiilor Straine si Asistentei Economice din Strainatate.

In perioada 19 noiembrie 1992 - 27 august 1993, Negritoiu a indeplinit functia de ministru de stat, presedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie si Reforma in Guvernul Nicolae Vacaroiu.

In noiembrie 1996, a fost ales ca deputat de Dolj pentru legislatura 1996-2000, pe listele PDSR, intrand in Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare.

In primavara anului urmator a demisionat din Parlament si a preluat functia de corporate finance manager la banca anglo-olandeza ING Barings.

In anii urmatori, Misu Negritoiu a fost promovat in repetate randuri. Pe 1 august 2006, el a fost numit director general al ING Bank Romania si presedinte al Comitetului pe Tara al ING Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Misu Negritoiu presedinte ASF, #Misu Negritoiu inlocuire Rusanu, #sef nou ASF , #ASF