Misu Negritoiu, propunerea lui Ponta pentru sefia ASF

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 12:10
2851 citiri
Misu Negritoiu, propunerea lui Ponta pentru sefia ASF

Misu Negritoiu, presedinte al ING Bank, este propunerea PSD, UNPR, PC si UDMR pentru conducerea Autoritii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Misu Negritoiu are pregatirea profesionala si profilul necesare pentru a face si a duce la bun sfarsit un astfel de experiment. (...) Nu vine la ASF pentru bani, ci pentru un proiect si cred ca pentru cariera sa este important sa reuseasca acest proiect", a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

Negritoiu, in varsta de 67 de ani, urmeaza sa fie audiat in prima zi a saptamanii viitoare de catre comisii, iar marti trebuie sa fie votat in Parlament, a continuat premierul.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca propunerea pentru conducerea ASF va fi facuta publica dupa o discutie cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, programata pentru miercuri dimineata.

Printre variantele vehiculate pentru ocuparea postului ramas vacant in urma demisiei lui Dan Radu Rusanu au fost Misu Negritoiu, presedinte al ING Bank in ultimii sase ani, si senatorul Victor Ciorbea.

Bursa zvonurilor: Misu Negritoiu sau Victor Ciorbea, propusi pentru sefia ASF

Istoria controversata a ASF

ASF a fost infiintata la sfarsitul anului 2012, scopul sau fiind unificarea autoritatilor de supraveghere a pietei financiare nebancare.

In aprilie 2013, Parlamentul a votat primul consiliu ASF, format din 17 membri. Functia de presedinte i-a revenit liberalului Dan Radu Rusanu.

Ulterior, numarul membrilor consiliului ASF a fost redus la 11, in iunie 2013, si la 9, in octombrie 2013.

In luna februarie a acestui an, Dan Radu Rusanu a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii au dispus in cazul sau urmarirea penala pentru complicitate la abuz in serviciu si sprijinire de grup infractional in dosarul Carpatica.

Potrivit procurorilor DNA, Dan Radu Rusanu ca ar fi facut o ordonanta cu dedicatie in scopul descalificarii lui Daniel Tudor pentru functia de vicepresedinte pentru sectorul asigurarilor si pentru a favoriza Carpatica Asig.

Arestarea lui Rusanu

In martie, Rusanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile si si-a dat demisia de la conducerea ASF. Daniel Daianu, prim-vicepresedinte al ASF, a preluat mandatul de presedinte interimar.

Cum a fost infundat Rusanu de angajatii din ASF - Declaratii ale "martorilor amenintati"

De asemenea, tot in martie, Comisia de buget-finante din Senat a demarat o ancheta privind functionarea ASF, in cadrul careia au fost audiati actualii sefi ai ASF si fostii sefi ai CNVM, CSA si CSSPP.

Intreaga conducere a ASF, asteptata la DNA

In dosarul Carpatica mai este urmarita penal Laura Chitoiu, sotia ministrului Daniel Chitoiu, care este acuzata de abuz in serviciu.

Daniel Daianu, prim-vicepresedintele ASF: Salariile sunt mari. Pot suporta o reducere de 30%

Salariile de zeci de mii de euro incasate de membrii consiliului ASF au generat numeroase controverse in spatiul public. Acestia au fost somati sa returneze primele de vacanta si primele de sfarsit de an incasate in ultimele doua luni din 2013.

Cum a fost infundat Rusanu de angajatii din ASF - Declaratii ale "martorilor amenintati"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#propunere presedinte ASF, #Ponta propunere sef ASF , #ASF