Scandalul Astra Asigurari: Fostul sef al CSA raspunde acuzatiilor lui Rusanu (ASF)

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 15:01
2690 citiri
Scandalul Astra Asigurari: Fostul sef al CSA raspunde acuzatiilor lui Rusanu (ASF)
Foto: Capital

Daniel Tudor, fostul sef al Comisiei de Supraveghere a Actiunilor (CSA), a respuns, marti seara, acuzatiilor aduse de presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu.

"In perioda de 6 luni in care am detinut functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Astra a fost supusa unui control de fond amanuntit care a durat aproximativ 5 luni. Concluziile acestui control au fost inaintate Consiliului CSA care, cu unanimitate de voturi, a dispus in sarcina Astra un plan de masuri menit sa corecteze deficientele identificate de echipa de control.

Acest plan de masuri avea ca termen de indeplinire data de 31 decembrie 2013, urmand ca in cazul in care nu ar fi fost indeplinit in integralitate sa se dispuna, pe principiul gradualitatii si in conformitate cu prevederile legale, masura administrarii speciale", a declarat Tudor, potrivit Mediafax.

Afirmatiile sale vin la scurt timp dupa ce seful ASF a precizat, in cadrul conferintei de presa in care a anuntat ca a fost instituita procedura de redresare financiara prin administrare speciala in cazul companiei Astra Asigurari, ca Daniel Tudor a protejat aceasta societate, avand in vedere ca nu au fost facute controale temeinice.

Administrator special la Astra Asigurari: Conducerea a fost suspendata

"Domnul Daniel Tudor va avea multe de spus", a subliniat Rusanu.

In replica, fostul presedinte al CSA a spus ca masura luata de ASF a fost rezultatul nerespectarii de catre societate a setului de propuneri facute de institutia pe care a condus-o.

Disputa pe salarii

Mai mult, Tudor l-a acuzat pe Rusanu ca a mintit atunci cand a spus ca salariile conducerii ASF se aflau in 2013 la jumatatea celor practicate la fosta CSA.

Rusanu propune reducerea la jumatate a salariilor din ASF: Doar 7.000 de euro lunar

"Va informez ca salariile membrilor executivi ai Consiliului ASF sunt identice cu cele ale membrilor Consiliului fostei CSA. La fel, salariul presedintelui ASF este identic cu salariul fostului presedinte CSA", a spus Tudor.

Mai mult, el a spus ca fondul pentru salariile ASF a fost suplimentat de Rusanu, in august 2013.

"In concluzie, afirmatiile tendentioase facute la adresa mea precum si actiunile concrete ale presedintelui ASF Dan Radu Rusanu nu sunt menite decat sa deturneze atentia opiniei publice de la problematica recent dezvaluita de presa a salarizarii conducerii ASF si de la subiectele vizate de ancheta DNA aflata in curs", a mai spus Tudor, potrivit sursei citate.

Fostul presedinte al CSA a fost numit vicepresedinte al ASF, dupa infiintarea institutiei, insa a demisionat din functie "din motive personale".

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a fost una dintre institutiile care s-au comasat pentru a forma ASF, alaturi de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Daniel Tudor acuzatii Rusanu, #Daniel Tudor scandal Astra, #scandal Astra asigurari , #ASF