Antena3 acuza Fiscul de abuz in cazul blocului Grivco. Teodorovici: Cand ANAF face actiuni de capul lui, trebuie sa dam explicatii

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 11:05
6950 citiri
Antena3 acuza Fiscul de abuz in cazul blocului Grivco. Teodorovici: Cand ANAF face actiuni de capul lui, trebuie sa dam explicatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Antena TV Group acuza Fiscul ca ii incalca dreptul la preemtiune, dupa ce ANAF a anuntat saptamana trecuta ca scoate la licitatie un activ imobiliar al familiei lui Dan Voiculescu, in vederea acoperirii prejudiciului din dosarul ICA.

Practic, Antena Group a solicitat ANAF revocarea procedurii de licitatie pe terenul de la adresa Garlei 1D, pentru care societatea are si doreste sa isi exercite dreptul de preemptiune, conform caruia orice chirias are intaietate la cumpararea tuturor bunurilor pentru care avea contract de inchiriere valabil.

Astfel, televiziunea acuza ANAF ca a procdzat abuziv si cere respectarea legii.

Intr-o interventie telefonica la Antena3, Eugen Teodorovici a declarat, luni seara, ca a cerut ANAF sa ii explice ce se intampla, astfel incat sa nu se mai repete situatia de la evacuarea televiziunii din sediu de acum cativa ani, despre care ministrul Finantelor a spus de mai multe ori ca a fost o procedura gresita a Fiscului.

Teodorovici a criticat activitatea Fiscului, sustinand ca "asta este inca o dovada a ANAF-ului ca, atunci cand face actiuni de capul lui, trebuie sa dam explicatii".

Ministrul a criticat din nou si modul in care Fiscul a procedat atunci cand a evacuat Antena3 din sedii. "Am tot spus ca ANAF, daca ar fi inteles sa aplice legea si in spiritul ei, nu doar in litera, atunci ar fi notificat chiriasul de la acea vreme ca poate sa ramana in aceasta chirie, sa incaseze chirie, sa nu plateasca paza si sa nu contribuie la degradarea acelor imobile.

Din pacate, statul a pierdut chiria de trei ani de zile si a platit costuri de paza si chipurile sa nu se degradeze, cand de fapt s-a degradat", a punctat Teodorovici.

Ministrul a reiterat ca a cerut o situatie detaliata de la reprezentantii ANAF in acest caz.

"Am cerut deja astazi o analiza detaliata a ANAF pe aceasta speta pe toate imobilele. Tot detaliat. Sa vedem care au fost detaliile si la prima speta sa zica de ce nu au lasat acolo chiriasul pana cand se hotarau ei ce sa faca cu imobilul. Cum justifica ei costurile. Vad ca ANAF-ul se ocupa de nunti, botezuri. Tot timpul isi aduce aminte dupa cinci ani sa actioneze, dupa cinci ani la ceea ce legea cere. Vom vedea exact de ce au decis sa scoata acest teren la vanzare", a punctat Teodorovoci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Antena ANAF licitatie Voiculescu, #ANAF licitatie Voiculescu , #Antena
Comentarii