Dan Voiculescu, invinuit in dosarul Alexandrescu - vezi acuzatiile

Luni, 29 Iulie 2013, ora 12:40
9075 citiri
Dan Voiculescu, invinuit in dosarul Alexandrescu - vezi acuzatiile

Dan Voiculescu a fost audiat luni de procurorii anticoruptie la sediul DNA in dosarul in care directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat pentru santaj. La finalul audierilor, Dan Voiculescu a iesit din sediul DNA cu calitatea de invinuit.

"Mi s-a adus la cunostinta ca as fi complice", a declarat Dan Voiculescu. "Ma lasi sa vorbesc?", a intrebat el iritat un jurnalist care intentiona sa ii puna o intrebare.

"Eu nu am nicio treaba cu dosarul asta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt putin complicate. Parerea mea e urmatoare: e o incercare de intimidare a presei, o incercare care demult este dorita", a continuat Dan Voiculescu, negand ca ar fi vorba despre vreun santaj in acest caz.

"E un confict comercial intre Antena Group si RCS, care dureaza de 6 ani, care nu are nicio legatura cu penalul. E un conflict comercial, e adevarat ca pe multi bani", a mai declarat Voiculescu.

Totodata, el a sustinut ca "incercarea de intimidare a Antenei nu are nicio baza, dar sigur ca e o intimidare. Antena are o problema si pentru ca e independenta. Deranjeaza foarte mult, deranjeaza, imi pare rau sa o spun si competitia pe plan profesional si politicul".

Dan Voiculescu a continuat cu laude la adresa jurnalistilor de la Antena3. "Acolo, la Antena, sunt niste oameni de o probitate morala si profesionala de necontestat", a declarat el.

Cum o jurnalista insista sa ii puna o intrebare, Dan Voiculescu i-a replicat: "Nu fi mai... Nu fi brutala! Te rog lasa-ma sa vorbesc!".

"Oamenii sunt de o probitate morala, am o mare mare incredere in ei. Pe unii dintre ei ii iubesc ca pe copiii mei si vreau sa ii incurajez sa continue sa ramana fermi. In rest, lucururile astea vin si trec, lasa urme intr-adevar", a declarat Dan Voiculescu, subliniind inca o data ca nu e vorba despre niciun santaj si ca a raspuns la toate intrebarile procurorilor, dar nu are nicio legatura cu acest caz.

Imediat Dan Voiculescu s-a urcat in masina, refuzand sa raspunda la intrebarile jurnalistilor care il inconjurasera.

DNA: Probatoriul a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan

La scurt timp, DNA a confirmat oficial inceperea urmaririi penale fata de Dan Voiculescu, "in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj", se precizeaza in comunicatul DNA.

Din Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica".

"In acest sens, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre INTACT PUBLISHING S.R.L. si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand ANTENA TV GROUP au aparut informatii cu continut denigrator cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata. Probatoriul administrat pana in prezent a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de inculpatul Sorin Alexandrescu", se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii precizeaza ca lui Dan Voiculescu "i-a fost adus la cunostinta, atat de catre inculpat cat si de catre fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat in scopul de a se incheia contractul mai sus mentionat".

"De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata", subliniaza procurorii anticoruptie.

In comunicat se mentioneaza ca invinuitului Dan Voiculescu i s-au adus la cunostinta acuzatiile.

Stenograme in dosarul Antenelor - Convorbiri cu o femeie, despre un plic: "Mi-a dat tata grija aia"

Dezvaluiri din trustul Intact: Dan Voiculescu i-a pus si pe altii sa santajeze (Video)

Dan Voiculescu s-a prezentat luni la DNA, unde fusese citat pentru audieri, insotit de doi avocati - Sergiu Andon si Gheorghita Mateut. El a coborat din masina avand o lentila lipsa la ochelarii de soare (foto). Cand jurnalistii i-au atras atentia, Dan Voiculescu a inceput sa caute in jur si si-a gasit lentila lipsa in buzunar.

Dan Voiculescu, chemat la DNA in dosarul RCS-RDS: "Era si cazul" (Video)

La scurt timp de la intrarea lui la audieri, in fata DNA s-au prezentat cativa sustinatori, care au fost repede imprastiati de jandarmeri, ei neavand autorizatie pentru a putea protesta legal.

Sustinatorii lui Dan Voiculescu, protest in fata DNA: Jos ghearele dupa Antena 3

In dosarul in care directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv iar in prezent este cercetat in libertate au mai fost pusi sub urmarire penala pentru complicitate la santaj presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, dar si Antena3, in calitate de persoana juridica, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si Serban Pop, fostul sef al ANAF.

Fiica lui Voiculescu, urmarita penal in cazul santajului de la Antene

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Voiculescu urmarit penal Antena, #Dan Voiculescu complicitate santaj, #Dan Voiculescu Sorin Alexandrescu , #Antena
Comentarii