Dezvaluiri din trustul Intact: Dan Voiculescu i-a pus si pe altii sa santajeze (Video)

Joi, 06 Iunie 2013, ora 12:02
6538 citiri
Dezvaluiri din trustul Intact: Dan Voiculescu i-a pus si pe altii sa santajeze (Video)
Foto: Antena3

Fostul director general al trustului Intact, Mihai Craiu, a facut o serie de dezvaluiri din interiorul trustului de presa al familiei Voiculescu. Craiu a sustinut ca Dan Voiculescu obisnuieste sa recurga la santaj si ca are oamenii lui plantati in redactii pentru a-i servi interesele.

"Eu am plecat din Intact in 2008, dar pot sa va confirm ca ceea ce a facut Sorin Alexandrescu se numeste santaj. Dar Alexandrescu este doar o sageata. Autorul moral este Dan Voiculescu. Caci Voiculescu a incercat sa-i puna sa santajeze pe toti cei care i-a numit la conducere.

A incercat si cu Oancea, si cu mine, dar nu i-a mers. Cand n-am putut sa ne mai facem meseria, am plecat. Daca n-o faceam, probabil ca eram si noi in situatia lui Alexandrescu. Voiculescu este vinovatul moral pentru ce se intampla cu scandalurile de santaj", a declarat Mihai Craiu miercuri seara la postul Romania TV, relateaza Reporter Virtual.

Mihai Craiu a sustinut ca trustul Intact este "o mare familie" care se reuneste la intalniri "de lucru".

"Voiculescu strange toti directorii de trust. Langa directori, strange oamenii de incredere din redactii. In fiecare redactie, Voiculescu are propriii lui oameni, platiti de el separat, ca sa scrie in vehiculele lor media ce isi doreste Dan Voiculescu, pentru interesele lui. Toata lumea face ce are de facut, Dan Voiculescu ia deciziile, dar niciodata nu are raspundere in fata legii", a dezvaluit fostul director.

Totodata, el a sustinut ca sefii din Intact ii manipuleaza pe jurnalisti si le spun clar ce au de facut, la ordinele lui Dan Voiculescu.

"Voiculescu este singurul care ia decizii acolo. Camelia (fiica lui Dan Voiculescu - n.red.) sta si isi noteaza cumintica. (...) Nu cred ca toti jurnalistii stiu despre aceste lucruri (santajul - n.red.). Dar sefii jurnalistilor stiu tot, si-si manipuleaza subordonatii, spunandu-le clar ce sa faca(...)

Sunt oameni care stiu, au fost santajati in mod direct. Intrebati-l pe Octavian Cretu, de la Borsec, cati bani i-a cerut Voiculescu si de ce l-a tarnosit prin toate canalele media. Intrebati-l pe el sa dea declaratii, ca el a fost santajat", a mai sustinut el.

Pe de alta parte, Mihai Craiu l-a acuzat pe Dan Voiculescu ca nu isi plateste angajatii, in schimb se plimba cu avionul personal de zeci de milioane de euro.

"Jurnalul National n-a luat salariile de patru luni, Saptamana Financiara e in faliment, tot trustul e in faliment si el se plimba cu un avion personal pe care a dat 20 de milioane de euro", l-a acuzat Mihai Craiu pe Dan Voiculescu.

Fostul director a sustinut inca o data ca, daca el si Sorin Oancea (in prezent director general la B1TV - n.red.) nu ar fi refuzat sa faca ce le-a cerut Dan Voiculescu, ar fi fost si ei la inchisoare acum, precum Sorin Alexandrescu. Mai mult, Mihai Craiu s-a aratat gata sa depuna marturie daca i se cere de catre anchetatori, spunand ca a depus o plangere penala inca din 2008.

Microfoane sub masa lui Craiu

Numele lui Mihai Craiu apare si in dezvaluirile pe care le-a facut Mihai Motoc, asociat cu Camelia Voiculescu in firma de sondaje CCSB, care a declarat ca Dan Voiculescu a apelat in mai multe randuri la metode "securistice", inregistrand oameni de afaceri sau directori de companie, in scopul obtinerii de foloase materiale sau de alta natura.

Voiculescu si metodele securistice: Punea microfoane sub mesele oamenilor de afaceri?

"Voiculescu mi-a spus ca are un dusman foarte mare, pe domnul Craiu, care ii face multe rautati si ma roaga (stiind ca sunt amic cu patronul unui restaurant unde Mihai Craiu venea frecvent) sa il conving pe patron sa pun microfoane sub mese(...) L-am intrebat daca e legal. Si mi-a spus ca nu trebuie sa am nicio grija, ca nu e treaba mea. M-am dus si am discutat cu familia si cu proprietarul restaurantului si ne-am crucit amandoi. (...)

A doua zi, m-am intalnit cu patronul unei firme de paza, se pare domnul Pavel Constantinescu, chiar in apropierea restaurantului cu pricina. El mi-a aratat microfoanele cu un suport magnetic, greu detectabile, si m-a rugat sa il insotesc la restaurant. Acolo am baut o cafea si mi-a aratat cum se monteaza", a dezvaluit Mihai Motoc, sustinand ca nu a montat microfoanele sub pretextul ca patronul restaurantului nu este de acord.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, saptamana trecuta, sub acuzatia de santaj. El a facut recurs, care se judeca joi.

Alexandrescu este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, spunandu-i ca altfel va fi data pe posturile trustului Intact o ancheta jurnalistica in care se va arata ca a dat mita 3,5 milioane euro lui Dumitru Dragomir. In interceptarile aflate la dosar apar si Camelia si Dan Voiculescu.

Promo-ul pentru aceasta ancheta a fost difuzat pe posturile trustului Intact de peste 200 de ori, inclusiv dupa ce Sorin Alexandrescu a fost retinut de DNA, dar ancheta nu a mai aparut.

Promo-ul folosit in santaj, difuzat si dupa ce Sorin Alexandrescu a fost retinut (Video)

C.B.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Mihai Craiu Voiculescu santaj, #Sorin Alexandrescu arestat santaj, #Mihai Craiu santaj Antena , #Antena