Proiectul Antena 3 face prapad (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 13 August 2014, ora 23:30
46299 citiri
Proiectul Antena 3 face prapad (Opinii)
Foto: Antena3

Mircea Badea a anuntat in pasa emisiunii sale ca "va face prapad". El sau postul de televiziune care se autointituleaza "post confiscat", nu am inteles prea bine.

Antena 3, un post nominalizat la "premiile Oscar" ale televiziunii, o industrie despre care directorii ei spun ca este stabila financiar si fara probleme, dar despre care, in acelasi timp, vedetele postului se vaita ca este amenintata cu teroarea, cu dictatura si prigoana celui mai tiran dintre tirani - Traian Basescu.

Nu zic, asa o fi, asa s-o fi simtind din imobilul Grivco, de unde emite Antena 3, dintr-un spatiu pe care il inchiriase de la cealalta companie a familiei Voiculescu. Ce socheaza insa in discursul postului sunt contradictiile majore de discurs de care nimeni nu se impiedica in momentul in care se pune pe bocit.

Pe de o parte, corul de voci al Antenei 3 ne spune ca de acolo izvoraste adevarul - la propriu - si ca e unul simplu: tiranul Basescu si regimul sau l-au saltat criminal si fara drept pe "profesorul" Voiculescu, omul cel mai bun de pe planeta, si l-au aruncat printr-o mascarada de proces in temnitele grele ale dictaturii de inspiratie basesciana.

Dincolo de fiorul anarhist al tipatului care emana din glasul invitatilor si realizatorilor de la Antena 3, mai halucinante sunt etichetele lipite celeilalte parti a presei - propagandei "fasciste" care intoxica cu "atacuri josnice" valorile "profesorului".

Lejeritatea cu care un Mihai Gadea lipeste eticheta de "fascist" celor care nu vad in domn' "profesor" lumina Romaniei mi se pare infricosatoare. La fel ca si audienta care poate ia de bune astfel de sentinte cu iz de blestem.

Miile de fani Antena 3 care s-au plimbat duminica in jurul Cotroceniului cred ca sunt un semn trist privit din prisma aderentei unui astfel de discurs extrem al celui mai urmarit post de stiri din Romania. Si mai ingrijorator ar fi ca tocmai aceasta radicalizare a discursului sa fie si explicatia pentru numarul mare de oameni care au simtit nevoia sa se solidarizeze la marsul vedetelor Antenei.

Dar, in acelasi timp, ideologilor de la Antena 3 le scapa detaliul ca Victor Ponta, in bratele caruia au ajuns dupa condamnarea lui Dan Voiculescu, imparte de mai bine de doi ani si jumatate toata puterea cu Traian Basescu, intelegandu-se cu "tiranul" de la Cotroceni intotdeauna in punctele esentiale ale colaborarii lor.

Legandu-si ochii sa nu vada cealalta jumatate a realitatii, Antena 3 se declara cel mai bun post de stiri, in timp ce condamna pe oricine sustine ca justitia si-a facut treaba in cazul Dan Voiculescu.

Tocmai sentinta atat de categorica aplicata acestei categorii ar trebui sa-i faca si mai atenti la Victor Ponta, care s-a abtinut sa comenteze sentinta in cazul "profesorului".

In cel mai duios caz, premierul ar fi trebuit sa fie clasat drept "colaborator" al regimului "criminal, dictatorial si malefic" al tiranului de la Cotroceni. In cuvinte si mai putine, starurile Antenei 3 mi se pare ca se fac a nu intelege ca au fost doar folosite de fostul lor patron intr-un razboi care nu a fost niciodata al lor si din care astazi nu mai intelegem nimic.

E pacat de oamenii normali si onesti care lucreaza in trustul Antenelor. La fel cum e pacat si de subiectele si intrebarile corecte si necesare altfel, dar care se pierd amestecate in tipatul disperat de sustinere fata de un condamnat definitiv.

Dar cel mai dramatic e sa vezi cum o mana de vedete de televiziune isi aroga rolul de judecatori care nu stabilesc doar ce este adevarat si ce nu, dar si-ar dori sa imparta si dreptatea in locul Justitiei.

Un spagat pentru care, oricat ar cobori Mircea Badea cu masuta in strada, s-ar putea sa nu-i mai iasa si sa se faca de ras. Inca o data.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Badea prapad Antena3, #Dan Voiculescu inchisoare Antena3 , #Antena