CC a trimis motivarea in cazul Legii CNSAS

Vineri, 01 Februarie 2008, ora 13:24
3048 citiri
CC a trimis motivarea in cazul Legii CNSAS

Curtea Constitutionala a trimis, vineri, motivarea in cazul deciziei privind Legea CNSAS, cunoscuta si ca Legea Ticu, declarata, joi, neconstitutionala. Documentul CC are 27 de pagini.

Potrivit lui Mircea Dinescu, membru CNSAS, Consiliul s-a transformat intr-o putere judecatoreasca. Mai mult, in opinia scriitorului, este vorba despre o solidaritate intre fostii securisti.

CNSAS era o institutie ce trebuia omorata, a adaugat Dineascu, precizand ca Dan Voiculescu este doar un pretext.

Curtea Constitutionala (CC) a decis, joi, ca Legea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), cunoscuta si ca Legea Ticu, nu este constitutionala. CC a admis exceptia ridicata in procesul Voiculescu-CNSAS, avocatul fostului presedinte al PC, Sergiu Andon, reusind sa vina de hac sistemului care l-a scos la iveala pe "Felix".

Dat fiind contextul, Legea se va intoarce la Parlament pentru a fi modificata in concordanta cu observatiile Curtii Constitutionale. In cazul in care nu se va gasi o formulare care sa fie declarata ulterior constitutionala, care sa permita deci functionarea CNSAS, se va ajunge la desfiintarea institutiei.

Problema cea mai mare este ca, odata ce declari ilegala activitatea CNSAS, verdictele de pana acum de politie politica devin nule. Printre cei care au mai primit "verdicte" de la CNSAS se afla Mona Musca, Dan Voiculescu, IPS Pimen, Constantin Balaceanu Stolnici.

"In sedinta din data de 31 ianuarie 2008, Curtea Constitutionala a examinat exceptia de neconstitutionalitate a Legii nr.187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste si a constatat, cu unanimitate de voturi, ca dispozitiile legii, precum si cele ale art.II si art.V din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.16/2006 sunt neconstitutionale", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale.

Decizia, definitiva si general obligatorie, va fi comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului si va fi publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
La propunerea USR, Germina Nagâţ a fost votată, în plenul reunit de marţi al celor două Camere, pentru încă un mandat de şase ani în conducerea Colegiului Naţional pentru Studierea...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#curtea constitutionala, #CNSAS, #Mircea Dinescu, #Dan Voiculescu , #CNSAS