Cu turnatorii sau cu turnatii, domnule Antonescu? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 11 Martie 2011, ora 09:37
5643 citiri
Cu turnatorii sau cu turnatii, domnule Antonescu? (Opinii)

Verdictul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in privinta lui Dan Voiculescu nu aduce, de fapt, nicio noutate. Confirma doar pentru eternitate si fara putinta de schimbare ca acest individ, cunoscut sub numele de Felix, face parte din galeria celor mai odiosi dintre semenii nostri.

Dan Voiculescu si-a turnat la Securitate colegi, prieteni si rude. Si nu pentru ca se afla in vreo situatie limita, cu un pistol la propria tampla sau a unuia dintre apropiatii sai, asa cum li s-au intamplat multor detinuti politici sau multor parinti de frontieristi. Dan Voiculecu a turnat "pentru o bucata de paine", conform propriilor declaratii. Iar cine a trait atunci stie ca este vorba despre o bucata de paine mai mare, mai alba si mai gustoasa decat a celorlalti. A vandut oameni ca sa-i fie mai bine, ca sa ajunga mai in fata, mai bogat, ca sa profite mai mult. De aceea el este odios.

Iar cine inghite aceasta odiosenie, cine trece senin peste ea si chiar n-o serveste impachetata pasamite in interese politice pragmatice este la fel de odios. Caci niciun interes politic, nicio obsesie antiBasescu sau anti cine o mai fi nu poate justifica asa ceva.

Pentru Crin Antonescu este momentul adevarului. Cel care a infierat-o pe Mona Musca, responsabila de acte infinit mai marunte decat Felix, cel care a scos pe gura fraza "in PNL nu pot sta la un loc turnatori si turnati", este in clipa unei decizii majore. Cu tunatorii sau cu turnatii, de partea cui ramane?

Raspunsul l-a dat deja impreuna cu cei mai multi dintre liberali care cred ca in politica e permis orice compromis daca e profitabil.

Crin Antonescu sustine ca PNL nu are nimic de-a face cu Dan Voiculescu, ci cu Partidul Conservator. Sa nu ultragiem inteligenta nimanui! PC este Dan Voiculescu, iar Dan Voiculescu este Intact. La asta se reduce toata mizeria acestui compromis care, sunt convinsa, va supravietui momentului. Mona Musca nu a fost profitabila pentru PNL de aceea a plecat. Dan Voiculescu este profitabil si de aceea ar putea ajunge al doilea om in stat. La asta se reduce revolutia bunului simt in varianta Antonescu.

"Nu e subiect de relevanta pentru Romania in acest moment. Avem probleme mult mai grave", a declarat cinic purtatorul de cuvant al PNL. Oare nu se intorc Bratienii si toti liberalii schigiuiti si asasinati in beciurile Securitatii din cauza danvoiculestilor? Dar, desigur, exista probleme mai grave, de exemplu faptul ca liberalii au fost debransati de la banul public si vor sa revina acolo prin orice mijloace si cu orice pret.

Teoretic, senatorul Voiculescu ar putea fi acuzat penal pentru fals in declaratii. Si daca Parchetul va declansa actiunea, credeti ca instantele romanesti intesate de securisti nedeconspirati vor da un verdic corect? Dar pana la verdict, cam cat credeti ca va dura procesul? De la decizia CNAS pana la verdictul din 10 martie au trecut 6 ani, timp in care Voiculescu si avocatul sau, Sergiu Andon, au resuit sa darame CNSAS.

USL va plati electoral mentinerea lui Dan Voiculescu, veti spune. Poate. Dar unde sa se duca alegatorul care nu admite un astfel de compromis. La PD-L? Acolo se intalneste cu deputatul de Arges Sorin Gheorghe Buta aflat in exact aceeasi situatie cu Dan Voiculescu si care, conform statutului partidului, ar fi trebuit deja exclus dupa verdictul definitiv al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Nu a fost exclus, iar seful filialei Arges, Mircea Andrei (unul dintre avocatii lui SOV si aliatul lui Gyorgy Frunda in masacrarea ANI, daca ati uitat cumva), a declarat deja ca este inoportun sa excluzi un deputat si sa pierzi astfel un vot in Parlament. Cu alte cuvinte si Buta e profitabil.

Si iata ca Securitatea invinge in nou, chiar deconspirata fiind, din exact acelasi motiv pentru care a invins mereu: oamenii sunt prea usor de cumparat si prea ticalosi pentru a fi intoleranti cu ticalosia. Pentru ca mediul ei ideal de dezvoltare este promiscuitatea morala, caracteristica vietii politice romanesti. Si Voiculescu, si Buta, si multi altii inca nedeconspirati si la fel de odiosi vor ramane exact unde sunt, neatinsi si nederanajati, protejati de alti odiosi pragmatici, iar prin ei Securitatea ne va ranji had si satisfacut zi de zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dan Voiculescu colaborat securitate, #Voiculescu Securitate verdict CNSAS, #Voiculescu Antonescu securitate , #CNSAS