Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ultima stratagema a lui Voiculescu: "Felix" era un pseudonim colectiv

Marti, 22 Februarie 2011, ora 16:53
4694 citiri
Ultima stratagema a lui Voiculescu: "Felix" era un pseudonim colectiv
Foto: Arhiva

Avocatii vicepresedintelui Senatului Dan Voiculescu au depus la ultimul termen al procesului cu CNSAS un document semnat de fostul sau director in care se sustine ca sub pseudonimul "Felix" dadeau note informative mai multi angajati de la Vitrocim.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins proba respectiva, apreciind ca este tardiva, iar Curtea a ramas in pronuntare pana pe 3 martie, cand se va da verdictul final in privinta colaborarii lui Dan Voiculescu cu fosta Securitate.

Conform Inpolitics, in documentul prezentat de avocati pe 17 februarie si datat iulie 2010, directorul firmei de comert exterior Vitrocim - unde Dan Voiculescu era angajat -, Constantin Ciubotaru, afirma ca pseudonimul "Felix" era utilizat la semnarea notelor de catre mai multi angajati ai Vitrocim, aflati in aceeasi pozitie ca si Voiculescu, fiind, deci, un soi de titulatura colectiva.

De asemenea, Ciubotaru mai sustine ca potrivit legii, la angajare, lucratorii Vitrocim dadeau in scris ca vor prezenta informatii despre relatiile cu strainii pe care le aveau pe linie profesionala, fiind pasibili de raspundere penala in caz de neconformare.

In concluzie, Ciubotaru spune ca, tocmai din acest motiv, nu se poate sti cu precizie cine dintre semnatari cu acest nume de cod au intocmit o nota informativa sau alta.

Mai mult, fostul director ii ia apararea lui Dan Voiculescu declarand ca acesta se numara printre rebelii care nu intocmeau darile de seama asa cum i se cerea, motiv pentru care a fost avertizat de mai multe ori . Pe de alta parte, Ciubotaru sustine ca "Felicsii" stiau ca notele lor informative nu merg la Securitate, ci raman in intreprindere.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Dan Voiculescu Securitate, #Dan Voiculescu Felix, #Dan Voiculescu proces CNSAS , #CNSAS
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
de 20 de ani Voiculescu se plimba liber , fura ... etc si aici pe forum se vorbeste despre - DEMOCRATIE ? deci voi aveti pretentii ? eu nu mai am demult !
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Felix, cum ti-ai facut averea? ca despre faptul ca ai fost turnator de securitate, nu incerca sa te mai scuzi...Cum l-ai omorit pe marin Ceausescu la Viena?...