Curtea Suprema a decis: Cine sunt judecatorii care preiau dosarul ICA al lui Dan Voiculescu (Video)

Joi, 26 Iunie 2014, ora 14:29
9676 citiri
Curtea Suprema a decis: Cine sunt judecatorii care preiau dosarul ICA al lui Dan Voiculescu (Video)
Foto: danvoiculescu.ro

Curtea Suprema de Justitie a desemnat joi doi judecatori noi pentru dosarul ICA in care este judecat Dan Voiculescu.

Cei doi judecatori sunt Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, recent promovati de la Tribunalul Bucuresti. Potrivit Realitatea Tv, cei doi au mai fost in complete care au dat pedepse de inchisoare cu executare unor oameni de afaceri cunoscuti precum Sorin Ovidiu Vintu si George Copos.

Camelia Bogdan a fost invitata in toamna trecuta, alaturi de judecatorul Cristi Danilet, la reuniunea Retelei Judiciare din Centrul si Estul Europei, organizata la Praga, organismul fiind menit sa lupte impotriva coruptiei din justitie.

Magistrati, ONU va pregateste ceva: Afara cu coruptii! - Interviu cu Cristi Danilet

Completul de judecatori care avea dosarul ICA a fost destructurat dupa ce unul dintre magistrati, Stan Mustata, a fost arestat pentru luare de mita chiar in ziua in care trebuia sa judece cazul lui Dan Voiculescu, si inca unul, Florica Duta, s-a pensionat.

Dosarul ICA al lui Voiculescu, inca o amanare: Judecatorul Florica Duta s-a pensionat

Avocatii inculpatilor din dosarul ICA au invocat tot felul de exceptii si, in conditiile in care peste vara magistratii intra in vacanta, au existat voci care au exprimat temerile ca dosarul ar putea suferi amanari care il vor aduce la termenul de prescriptie.

Dan Voiculescu a fost condamnat pe 26 septembrie 2013, de catre Tribunalul Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

In acelasi dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop au fost condamnati la sase ani de inchisoare cu executare.

Sentinta a fost insa contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa dea o decizie definitiva in acest dosar.

Dosarul ICA are ca obiect privatuizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari in Agricultura, care ar fi fost facuta in interesul lui Dan Voiculescu. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs statului in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Voiculescu complet nou ICA, #dosar Voiculescu judecatori noi, #Voiculescu dosar complet nou , #inchisoare
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
Adio felix, spor la jucat table in inchisoare
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5