Dan Voiculescu, la inchisoare Kelemen Hunor nu l-a avut ca partener la guvernare

Sambata, 09 August 2014, ora 18:59
2455 citiri
Dan Voiculescu, la inchisoare Kelemen Hunor nu l-a avut ca partener la guvernare
Foto: udmr.ro

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la Covasna, ca presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, "nu a avut niciun cuvant de spus" in actuala coalitie de guvernare, adaugand ca Daniel Constantin este cel care vorbeste in numele conservatorilor.

"Domnul Voiculescu nu este partener de coalitie. Eu am mai spus de cateva ori, cand au fost fel de fel de intrebari, ca atunci cand stau de vorba cu Daniel Constantin niciodata nu am avut impresia si nu am impresia ca vorbesc cu altcineva. Deci, din acest punct de vedere, eu consider ca in politica, in coalitie, Voiculescu nu a avut niciun cuvant de spus, eu vorbesc din martie pana azi.

Voiculescu, 10 ani de inchisoare - De la glume la isterii pe scena politica: "Gratierea, prioritatea lui Ponta"

De fiecare data cand am discutat in coalitie am discutat in patru: Victor Ponta, Daniel Constantin, Gabriel Oprea si cu mine, nu altcineva", a explicat Kelemen Hunor.

El a refuzat sa comenteze sentinta de condamnare la inchisoare a lui Dan Voiculescu, dar a subliniat ca este important ca Justitia sa functioneze corect.

"Nu comentez eu decizia instantei, nu cunosc detalii. Va spun foarte sincer ca nu urmaresc procesele penale in presa, eu cred ca procesele de orice natura trebuie duse de la inceput pana la capat in salile de tribunal si nu in presa. Deci nu comentez nici procesul, nici sentinta. (...) Justitia trebuie sa fie respectata, dar, in acelasi timp, trebuie sa existe si responsabilitate la nivelul Justitiei pentru tot ce inseamna functionarea Justitiei, pentru ca nu poti sa dai vina pe moguli sau pe altii cand curg informatiile in faza in care nu sunt publice", a spus liderul UDMR, care a participat sambata la tabara de vara SIC Feszt de la Covasna, organizata de Asociatia tinerilor maghiari.

Intrebat de jurnalisti daca in opinia sa exista vreo amenintare reala in ceea ce priveste viitorul posturilor de televiziune ale trustului Intact, fondat de familia Voiculescu, Kelemen a raspuns ca nu vede un astfel de pericol.

"Pentru toata lumea este important sa existe libertatea de exprimare, sa existe libertatea presei, dar in acelasi timp sa existe responsabilitate si din partea presei, fiindca sunteti, totusi, formatori de opinii. (...) Este o valoare fundamentala libertatea de exprimare si libertatea presei. (...) Fiecare are capacitatea de a face presa cum doreste in acest moment in Romania si nu vad eu din acest punct de vedere un pericol", a afirmat presedintele UDMR.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Kelemen Hunor reactie Voiculescu condamnat, #Voiculescu inchisoare UDMR , #inchisoare