Dan Voiculescu a scapat de inchisoare. Spune ca a facut "preinfarct la intestin" si ca nu exista prejudiciu: Voi lupta pe viata si pe moarte

Marti, 18 Iulie 2017, ora 17:47
13952 citiri
Dan Voiculescu a scapat de inchisoare. Spune ca a facut "preinfarct la intestin" si ca nu exista prejudiciu: Voi lupta pe viata si pe moarte
Foto: captura video Digi 24

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul ICA, a oferit primele declaratii dupa aproape trei ani de detentie, marti, atunci cand a fost liberat.

Voiculescu a fost tratat in aceste zile la Spitalul Universitar de Urgenta, de catre Sorin Oprescu. La iesire, le-a spus jurnalistilor ca a suferit "un fel de preinfarct la intestin".

"Au fost fel de fel de balbaieli. Daca suntem la spital, am datoria sa va spun adevarul despre problema. Ca am fost operat, ca nu am fost, ca am murit, ca nu am murit. Am avut un sindrom de ocluzie intestinala mecanica provocata de o strangulare a intestinului subtire. Aceste episoade sunt foarte periculoase, pentru ca daca nu esti operat in 6-8 ore se sparge intestinul.

Vreau sa multumesc si dnei dr Petrescu, de la puscaria Rahova si dlui doctor Sorin Oprescu. Dna doctor aproape ca m-a obligat sa vin la spital. Dl Oprescu a reusit sa ma linisteasca pe cateva zile cu un cocteil de No-Spa. Aproape sigur voi fi operat. Ce am avut eu a fost un fel de preinfarct pe intestin. Trebuie sa fiu operat, pentru ca o recidiva poate fi fatala", a declarat Voiculescu.

Intrebat de jurnalisti cand va fi recuperat prejudiciul in dosarul ICA, fostul senator a spus ca "nu este niciun prejudiciu, pentru ca decizia 888 din 8 august 2014 va fi de catre justitia romana demontata".

De altfel, aceasta a fost singura intrebare pe care a acceptat-o din partea jurnalistilor.

Amintim ca, in acest caz, prejudicul stabilit de instanta este de 60 de milioane de lei, insa pana acum un an fusese recuperata abia a zecea parte din aceasta suma.

Voiculescu, exercitii de "telepatie" cu jurnalistii: Sa inchidem ochii si sa ne transportam la Rahova. Am trait intr-un acvariu

Fondatorul Intact si al Partidului Conservator a avut o prima aparitie destul de teatrala. El i-a rugat pe jurnalisti sa inchida ochii si sa se transporte "prin telepatie" la Penitenciarul Rahova. El a facut astfel referire la denumirea pe care el a dat-o dosarului ICA - "dosarul Telepatia" -, denumire folosita intens de postul sau Antena 3.

"Rugamintea mea este sa inchidem ochii, ca sa pot sa continui. Inchideti ochii, am vrut ca prin telepatie sa ne transportram la poarta la Rahova.

Indiferent de vorbe, mi-au fost furati 3 ani din viata. Acesti 3 ani nu mi-i mai da nimeni, chiar daca intra Basescu la inchisoare, chiar daca plateste toata lumea pentru abuzurile facute. Cat am stat in puscarie - ca a inceput sa-mi placa acest cuvant, puscarie - am avut doua sentimente deosebite, profunde.

Primul, era un sentiment de durere a pleopelor. Motivul este ca stateam foarte mult cu ochii inchisi. Pe timp de ziua (sic!), stateam mai mult de jumatate de zi cu ochii inchisi. Mi-am creat un biotop al meu, un fel de acvariu in care am incercat si am reusit sa traiesc, cat poate trai un om intr-un acvariu.

Al doilea sentiment, poate si mai greu de suportat, a fost regretul ca 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost practic implicati in acest proces, ca sa pot eu sa fiu adus la inchisoare", a spus omul de afaceri.

"Teleportarea" in biroul lui Basescu

Acesta a continuat "exercitiul de teleportare prin telepatie" cu jurnalistii.

"Sa ne teleportam la Basescu in birou si sa auzim acolo cum ii spunea Coldea lui 'Maine luam judecatorul X, maine o bagam pe Camelia Bogdan', cum stiau si-i spuneau cu cateva zile inainte ca 'o sa-i dam 10 ani' si cum regreta Camelia Bogdan ca nu a putut sa-mi dea 20 de ani", a precizat Dan Voiculescu.

Lupta "pe moarte, pe puscarie, pe orice risc cu abuzurile"

In cele din urma, acesta le-a spus jurnalistilor sa deschida ochii larg si sa priveasca spre viitor, evocand ce vede "la orizont" si aratand ca doreste o lupta "pe moarte, pe puscarie, pe orice risc cu abuzurile".

"La orizont, eu vad in continuare o lupta pe viata, pe moarte, pe puscarie, pe orice risc cu abuzurile. Cu abuzurile mai ales ale celor puternici impotriva celor care nu se pot apara singuri, care au in ei dorinta de a se apara si n-au puterea de a o face. Voi continua cu toate fortele mele, mai ales ca determinarea mea acum e intarita de cei 3 ani de puscarie, sa lupt cu abuzurile. (...) O sa ne mai vedem, o sa ne mai auzim", le-a spus Voiculescu la plecare jurnalistilor.

Amintim ca, marti, Dan Voiculescu a iesit din inchisoare, dupa ce a ispasit mai putin de o treime din totalul de 10 ani de inchisoare, condamnare primita in dosarul privatizarii ICA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Voiculescu primele declaratii liberare, #Dan Voiculescu liberat conditionat inchisoare, #Dan Voiculescu probleme intestine Spitalul Universitar, #Voiculescu declaratii Basescu iesire inchisoare, #Voiculescu telepatie iesire inchisoare , #inchisoare