Dan Voiculescu afla azi daca are sanse sa iasa din inchisoare

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 11:11
6706 citiri
Dan Voiculescu afla azi daca are sanse sa iasa din inchisoare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dan Voiculescu va afla vineri daca are sanse sa fie eliberat din inchisoare, pentru ca astazi se intruneste Comisia de liberare a Penitenciarului Rahova, care va decide daca patronul trustului Intact indeplineste conditiile sa iasa de dupa gratii.

Informatia a fost confirmata pentru Ziare.com de catre purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, care a adaugat ca membrii comisiei vor intocmi un raport ce va fi transmis vineri instantei.

"Situatia juridica (a lui Dan Voiculescu - n.red.) va fi analizata azi in Comisia de liberare conditionata, iar procesul verbal rezultat in urma activitatii comisiei va fi inaintat Judecatoriei Sectorului 5, odata cu documentatia aferenta, pentru o hotarare a instantei", ne-a declarat Livadariu.

Reprezentantul penitenciarului a spus ca nu stie la ce ora se va intruni comisia sau cat ar putea dura sedinta, insa cert este faptul ca raportul in cazul lui Dan Voiculescu va ajunge vineri pe masa judecatorilor.

"Acest raport va fi intocmit astazi. Se urmaresc acele criterii prevazute in procedura de acordare a liberarii conditionate din Legea 254, la articolul 97, care tin de fractiunea de pedeapsa executata si conduita persoanei condamnate", a precizat Gabriela Livadariu.

Ramane de vazut daca Dan Voiculescu indeplineste sau nu criteriile de liberare conditionata, avand in vedere ca fondatorul Intact a cerut reducerea pedepsei in baza zilelor de munca efectuate in penitenciar si celor 11 carti scrise dupa gratii.

Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, pe 8 august 2014, pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Asta inseamna ca, pana vineri, Voiculescu a efectuat circa doi ani si patru luni de detentie.

Insa fondatorul Intact beneficiaza de reducerea pedepsei, pentru ca are mai mult de 60 de ani. In plus, Voiculescu va beneficia si de un numar de zile reduse din pedeapsa, pentru cartile pe care le-a scris dupa gratii, nu mai putin de 11.

Legea in acest sens s-a schimbat intre timp, asa ca, in loc de 30 de zile pentru fiecare lucrare, un detinut poate primi maximum 20 de zile indiferent de cate carti a scris.

Cartile scrise de Dan Voiculescu in inchisoare, contestate de apropiati

Suspiciune de plagiat: O carte scrisa de Dan Voiculescu in inchisoare

Voiculescu, despre viata in puscarie: lucrez si studiez in fiecare zi. Si ma bucur de respect

Totusi, Voiculescu, in varsta de 70 de ani, cere aplicarea legii vechi, pentru ca ar fi scris cartile inainte de modificarea legislatiei.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dan Voiculescu eliberare, #Dan Voiculescu iese inchisoare, #Dan Voiculescu comisie liberare , #inchisoare