Dan Voiculescu, pedeapsa maxima - Iata restul sentintelor in dosarul ICA

Vineri, 08 August 2014, ora 15:15
4207 citiri
Dan Voiculescu, pedeapsa maxima - Iata restul sentintelor in dosarul ICA
Foto: Arhiva

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Judecatorii de la Curtea de Apel au admis contestatia procurorilor DNA si au dublat pedeapsa fata de cea primita initial la Tribunalul Bucuresti. Este pedeapsa maxima prevazuta de lege pentru spalare de bani.

De asemenea, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la 8 ani de inchisoare. Totodata, si medicul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat tot la 8 ani de inchisoare.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare - decizie definitiva

Fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis, a primit 7 ani de inchisoare, iar Vlad Nicolae Savulescu, director al Directiei Privatizare - Concesionare a A.D.S, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Magistratii au decis ca Flavius Adrian Pop sa fie condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

Pedepsele sunt definitive si executorii.

Pedepse cu suspendare au fost date pentru Constantin Baciu - 4 ani de inchisoare cu suspendare, Alexandru Petre - 3 ani de inchisoare cu suspendare, Grigore Marinescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare, Gheorghe Sin - 4 ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene (fosta Udrea) a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Presedintele fondator al PC a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu ca s-a folosit de functia de conducere in partid pentru a influenta si a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, Dan Voiculescu a fost acuzat si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

Ceilalti inculpati, cei mai multi fiind fosti membri ai conducerii Institutului de Cercetari in Agricultura, au participat si si-au dat acordul pentru privatizarea, considerata frauduloasa de DNA, a institutiei lor in beneficiul lui Dan Voiculescu.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Voiculescu condamnat inchisoare ICA, #10 ani inchisoare ICA, #Dan Voiculescu ICA, #lot ICA sentinte , #inchisoare