Dan Voiculescu ramane in inchisoare: Nu i s-au luat in considerare cartile - ar fi trebuit sa scrie o pagina la 2 minute - UPDATE

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 20:38
16249 citiri
Dan Voiculescu ramane in inchisoare: Nu i s-au luat in considerare cartile - ar fi trebuit sa scrie o pagina la 2 minute - UPDATE
Foto: Blog Dan Voiculescu

Judecatoria Sectorului 5 a respins, marti seara, cererea de liberare conditionata a lui Dan Voiculescu si a decis ca acesta sa mai poata depune o noua cerere in septembrie 2017. Decizia de marti a instantei nu este definitiva, putand fi contestata la Tribunalul Bucuresti

Procurorul DNA ceruse judecatorului sa nu permita liberarea conditionata a lui Voiculescu, unul dintre principalele motive fiind ca nu ar trebui sa i se scada din pedeapsa cele 330 de zile castigate de acesta pentru ca a scris 11 carti in detentie.

Procurorul a aratat ca Dan Voiculescu nu putea sa scrie 2.000 de pagini in 73 de ore, adica o pagina in 2 minute.

Avocattul l-a aparat: Nu se poate pune la indoiala ca a scris cele 11 carti, a fost profesor universitar

Voiculescu nu a fost prezent in sala, insa avocatul sau a cerut instantei sa dispuna eliberarea conditionata, aratand ca in Comisia de la Penitenciarul Rahova s-a decis ca acesta a executat o treime din pedeapsa si ca nu se poate pune la indoiala ca cele 11 lucrarile stiintifice au fost scrise de acesta, care a fost profesor universitar. Judecatoria Sectorul 5 urmeaza sa decida daca Dan Voiculescu va fi eliberat conditionat.

Citeste si Cartile scrise de Dan Voiculescu in inchisoare, contestate de apropiati

Procurorul DNA a aratat in fata instantei ca a analizat manuscrisele depuse de avocatul omului de afaceri si a constatat ca exista mai multe tipuri de scris in acestea, ca una dintre carti are mai multe pagini decat manuscrisul, ca "una afirma si alta face in inscrisurile sale", iar manuscrisele nu au adaugiri sau stersaturi.

Procurorul a depus la dosar decizia Judecatoriei Sectorului 5, care i-a respins lui Gheorghe Copos liberarea conditionata pe motiv ca manuscrisele acestuia nu au corecturi.

Magistratul DNA a sustinut ca cele 11 lucrari stiintifice pentru care Dan Voiculescu a primit 330 de zile castig nu ii apartin acestuia, pentru ca nu putea sa le scrie pe toate in 11 luni.

Procurorul a precizat ca pentru cartile "Omenirea, incotro?" si "Economia romaneasca" nu au fost identificate programele de lucru si tabelele de pontaj la penitenciar, iar pentru o alta lucrare exista program de lucru indeosebi sambata si duminica.

"12 ore pentru a scrie 180 de pagini. (...) Alta lucrare, 25 de ore pentru 220 de pagini. (...) 73 de ore si peste 2.000 de pagini de manuscris in total. Scrie in doua minute o pagina. Este imposibil sa scrii atat", a spus procurorul in fata instantei.

Acesta a mai aratat ca Dan Voiculescu nu a avut acces la calculator.

"Cartile nu au fost redactate in penitenciar si va cer sa inlaturati aceste zile din castig", a mai spus procurorul.

In ce priveste programele la care Voiculescu a participat in penitenciar, procurorul a spus ca au fost identificate 13 in care a fost implicat, dar pe care nu le-a finalizat, fie pentru ca nu a avut 75% prezenta minima, fie pentru ca nu a luat calificativul necesar. Mai mult, a aratat procurorul, Dan Voiculescu nu a trecut de la regimul inchis la cel semideschis de executare a pedepsei.

Citeste si Voiculescu reactioneaza cu citate din Biblie, dupa ce a aflat ca nu scapa nicicum de puscarie

Procurorul a citit in fata instantei un fragment din cartea "A patra cale" scrisa de Voiculescu in penitenciar, in care se arata: "S-au pradat zeci de miliarde de euro din 1990 incoace, noi consideram ca toate pagubele ar trebui recuperate de la cei vinovati. Consideram ca trebuie aduse modificari legislatiei pentru ca cei corupti sa nu se bucure de prejudiciile pe care le-au adus si ar trebui sa nu se bucure de prescriere sau gratieri".

La randul sau, avocatul lui Voiculescu, Florian Surghie, a aratat ca, in 25 noiembrie, Comisia de liberare conditionata de la Penitenciarul Rahova a decis, in unanimitate, ca a fost indeplinita fractia impusa de lege, chiar daca a stabilit ca scopul pedepsei nu a fost atins. Avocatul a mentionat ca, in opinia sa, Comisia si-a depasit atributiile cand a facut referire la atingerea scopului pedepsei.

Avocatul a mai spus ca Voiculescu a participat in ianuarie 2016 la un concurs si a fost recompensat, este cooperant, acestea fiind caracterizari facute inainte de constituirea Comisiei de liberare conditionata. Acesta a adaugat ca Voiculescu a dat dovezi temeinice de indreptare, a cerut sa iasa la munca, nu a fost niciodata sanctionat disciplinar.

In opinia avocatului, cele 330 de zile castigate de Voiculescu trebuie luate in considerare, pentru ca nu se pune problema ca cele 11 carti sa nu fi fost scrise de clientul sau. Avocatul a precizat ca Voiculescu a scris 27 de carti pana sa intre in penitenciar, a fost profesor universitar, a iesit la pensie de la ASE si nimeni nu poate sa ii puna la indoiala pregatirea academica.

In ce priveste regimul de executare a pedepsei, avocatul a spus ca Voiculescu nu a vrut regim semideschis din motive de securitate si pentru ca trebuia mutat la alt penitenciar.

Avocatul a mai aratat ca Dan Voiculescu nu a fost condamnat pentru o infractiune de coruptie, ci pentru spalare de bani, iar fragmentul din cartea "A patra cale" citat de procuror este "un semnal ca s-a indreptat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Voiculescu carti inchisoare, #Dan Voiculescu carti scrise inchisoare, #Dan Voiculescu carti DNA , #inchisoare