Ludovic Orban: Procurorii sa dea drumul la dosare, indiferent de ce le spun sefii lor

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 09:00
2028 citiri
Ludovic Orban: Procurorii sa dea drumul la dosare, indiferent de ce le spun sefii lor
Foto: Digi 24

Ludovic Orban, deputat PNL, le-a cerut procurorilor, joi seara, sa dea drumul la dosare, indiferent de numele persoanelor anchetate sau de indicatiile primite din partea sefilor.

"Sunt foarte multe cazuri ce asteapta sa fie rezolvate, le cer tuturor procurorilor sa nu mai tina dosarele in sertar, sa le dea drumul, indiferent ce le spun sefii lor, indiferent cum le cheama pe persoanele anchetate", a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Deputatul a reamintit ca s-a opus asocierii dintre PNL si PC tocmai din cauza lui Dan Voiculescu. "Pentru ca a fost colaborator al Securitatii, intreaga conduita politica a sa a fost una imorala, nu a respectat niciun fir calauzitor decat interesul personal. Am platit pretul pozitiei publice, nu incerc nicio satisfactie ca se dovedeste ca am avut dreptate si ca cei care au sustinut intelegerea nu au avut dreptate", a spus Orban.

"Avem aici un tip de jecmanire a banului public, o proprietate ce valoara probabil 20-25 milioane euro, numai terenul, e vanduta pe 100.000 de euro. Nu e nici prima, nici ultima. Au fost sute de astfel de tranzactii facute de oficiali in functie care au favorizat companii. Faptul ca un caz ajunge aproape de pronuntare e intr-un fel un element de natura pozitiva, dar ma gandesc numai la un lucru.

In fruntea tarii e Traian Basescu, care a obtinut o casa de la Primaria Capitalei, unde era primar general, facand fals si uz de fals, neavand dreptul legal, comitand abuz in functie, si e presedintele Romaniei. Ma gandesc la Monica Ridzi, care nici azi nu e condamnata. Sunt sute de cazuri, din toate formatiunile politice, care asteapta sa fie solutionate si care sper ca vor fi", a spus Ludovic Orban.

Legat de condamnarea la sase ani de inchisoare primita de Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, Orban a subliniat ca "nu a decis numai el privatizarea".

"El a participat la subevaluare, dar privatizarea a fost decisa la nivelul ministerului ce administra pachetul majoritar de actiuni. Nu am auzit nimic despre oficiali din acel minister implicati in procesul de privatizare. Nu cred ca directorul ICA a decis el", a mai spus Ludovic Orban.

Condamnari in Dosarul ICA: Medicul Mencinicopschi: Sunt nevinovat, e un dosar politic, o mascarada (Video)

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. Decizia nu este, insa, definitiva, si poate fi atacata in apel.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ludovic Orban condamnare Dan Voiculescu, #Orban reactie Voiculescu , #inchisoare