Voiculescu: Basescu vrea sa ma vada la puscarie cat e la Cotroceni. Kovesi incalca legea

Joi, 12 Iunie 2014, ora 17:45
6973 citiri
Voiculescu: Basescu vrea sa ma vada la puscarie cat e la Cotroceni. Kovesi incalca legea
Foto: Ziua Veche

Dan Voiculescu i-a raspuns, joi, procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, care a cerut sa se dea un verdict final in dosarul ICA, in care fondatorul PC a fost condamnat in prima instanta la cinci ani de inchisoare cu executare, inainte de prescrierea faptelor, care, conform calculelor sale, are loc in decembrie anul acesta.

Fostul senator a precizat, intr-o declaratie de presa, ca toata aceasta "isterie" legata de prescrierea faptelui a izbucnit din cauza lui Traian Basescu, care vrea sa il vada in inchisoare inainte de a-i expira mandatul de presedinte, adica in decembrie 2014.

Kovesi, despre arestari la TV, interceptari si presiuni: Sa vedem cine o sa apere DNA! Interviu

"Presupunerea mea este ca aceasta isterie are la baza dorinta nebuna a cuiva, ma refer la Basescu, de a ma vedea la puscarie inainte sa plece de la Cotroceni si cred ca termenul de decembrie 2014, care coincide cu plecarea, a creat o fantasma ca mi s-ar prescrie mie dosarul", a declarat Voiculescu.

Acesta a explicat ca a vrut sa lamureasca situatia "pentru a calma isteria din presa" si pentru a spune opiniei publice ca el nu isi doreste ca faptele sa se prescrie nici acum, nici mai tarziu, ci vrea sa fie judecat pana la capat.

Dan Voiculescu i-a atras atentia Laurei Codruta Kovesi ca faptele sale se prescriu fie in anul 2023, dupa noul Cod Penal, fie in 2018, dupa vechiul Cod, nu in luna decembrie a acestui an, dupa cum a calculat procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"Oare Kovesi nu cunoaste Codul Penal sau, poate, stie lucruri pe care nu le stim noi, motiv pentru care o rog in mod public sa spuna de unde data de decembrie 2014. Mi-e greu sa cred ca un procuror-sef nu cunoaste Codul Penal, dar astept sa ne raspunda dumneaei", a precizat fondatorul PC.

Kovesi, acuzata ca a incalcat legea

Acesta a mentionat ca, mai mult decat dosarul sau, il ingrijoreaza subiectul care "ii priveste pe romani", si anume ca Laura Codruta Kovesi "isi permite din inalta ei functie sa incalce legea".

"Aici ma refer la o lege cunoscuta, Legea 303 din 2004, care la art. 9, alin. 1, le interzice magistratilor sa isi asume public o opinie cu privire la procese in curs de desfasurare", a lamurit Voiculescu.

Fostul senator a adaugat ca a trimis o scrisoare in acest sens ambasadelor din Bucuresti, Comisiei Europene, Consiliului European si organismelor internationale "care monitorizeaza activitatea justitiei, in care trebuie sa clarificam cum un procuror-sef poate sa faca atatea greseli la rand". Voiculescu sustine ca, in acest caz, legea o obliga pe Kovesi sa se retraga din magistratura.

Kovesi: Dati un verdict in dosarul ICA! Avocatul lui Voiculescu: Se va amana si data viitoare (Video)

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut, marti seara, sa se dea un verdict final in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta la cinci ani de inchisoare cu executare, inainte de prescrierea faptelor, care, conform calculelor sale, are loc in decembrie.

Nou termen de judecata pentru Voiculescu in dosarul privatizarii ICA (Video)

Interventia procurorului sef al DNA la postul public de televiziune a venit dupa ce, marti, procesul a fost din nou amanat pana la 1 iulie din cauza ca doi dintre inculpati nu au avut avocati, iar unul dintre judecatorii din complet a facut cerere de pensionare. Dan Voiculescu nu s-a prezentat marti in fata judecatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Voiculescu prescriere fapte, #Dan Voiculescu ICA, #Dan Voiculescu Kovesi , #inchisoare