Voiculescu matura si tine conferinte la Rahova, dar conducerea inchisorii nu-i aproba cererea de liberare conditionata. Maine se judeca in instanta

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 15:11
5008 citiri
Voiculescu matura si tine conferinte la Rahova, dar conducerea inchisorii nu-i aproba cererea de liberare conditionata. Maine se judeca in instanta
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dan Voiculescu, incarcerat la Rahova din august 2014 pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), este un detinut model: matura curtea penitenciarului si tine conferinte in fata celorlalti detinuti.

Chiar si asa, conducerea inchisorii e de parere ca fondatorul trustului Intact nu s-a indreptat suficient pentru a putea fi eliberat conditionat. Prin urmare, Voiculescu a decis sa se adreseze instantei pentru a ajunge mai devreme acasa, arata Adevarul.

"Scopul pedepsei in cazul lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani cu executare pentru spalare de bani, nu a fost atins", este concluzia Comisiei de liberari conditionate de la Penitenciarul Rahova. De aceea, membrii Comisiei au decis, pe 23 mai 2017, amanarea liberararii conditionate a lui Voiculescu pana la data de 23 octombrie 2017.

Potrivit unor surse judiciare, Comisia a atras atentia ca Voiculescu a executat efectiv o perioada mica din pedeapsa, de 1.021 de zile, din condamnarea totala de 3.653 de zile.

Voiculescu are nevoie sa execute efectiv 1.217 de zile, la care se adauga zile castigate ca urmare a muncii depuse in penitenciar. Oficialii de la Rahova au aratat ca liberarea conditionata este o vocatie, nu un drept, iar oportunitatea liberarii, privita prin prisma atingerii scopului pedepsei, ramane la aprecierea Comisiei.

In 25 mai, avocatul lui Dan Voiculescu contesta raportul comisiei la Judecatoria Sectorului 5 si cerea magistratilor eliberarea conditionata a clientului sau. Primul termen a fost stabilit in 26 iunie 2017, termen care nu i-a multumit pe Voiculescu si avocatul sau. Cel din urma a cerut sa se judece mai repede procesul. Judecatoria Sectorului 5 a stabilit data de 8 iunie 2017.

Aceasta este cea de-a doua cerere de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu. Prima solicitare a fost facuta la sfarsitul anului 2016. Tribunalul Bucuresti a decis la inceputul acestui an ca Voiculescu poate depune o noua solicitare dupa 24 mai 2017.

Dan Voiculescu ramane in inchisoare: Cererea de liberare conditionata i-a fost respinsa

Aflat in puscarie, Voiculescu da dovada de un comportament model, fiind foarte implicat in tot felul de activitati, scrie sursa citata. Astfel, munceste la punctul de lucru "Curatenie" inca din 2014, a scris 11 lucrari stiintifice si a fost recompensat de mai multe ori, inclusiv cu suplimentarea dreptului la pachet sau vizite. In plus, in luna februarie a acestui an, a tinut o conferinta in fata celorlalti detinuti, cu tema "Stari, emotii, comportament uman".

Fondatorul trustului Intact a participat "activ si constant" la activitatile educationale derulate de penitenciarul Rahova: redactarea de reviste, dezbateri, recenzii de carte, conferinte, expozitii, emisiuni locale radio-tv, concursuri tematice, manifestari artistice, activitati sportive sau religioase.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dan Voiculescu eliberare conditionata, #Dan Voiculescu detinut model, #Dan Voiculescu termen proces 8 iunie, #Dan Voiculescu inchisoare , #inchisoare