Cu bocancii in fiesta lui Dan Voiculescu (Opinii)

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 12:43
6454 citiri
Cu bocancii in fiesta lui Dan Voiculescu (Opinii)
Foto: Arhiva (RTV)

Intelesesem eu candva ca faza cu democratia e cam asa: unii scot pistolul si dau startul, altii scot pieptul in fata si alearga, iar altii scot chitantierele si platesc cupele. Nu toti primesc, doar premiantii. Care devin legitimati si taie cartile. Si-si scot parleala.

In Romania, cei care se claseaza la coada chiar daca crosul are 5 metri au impresia ca sunt indispensabili - desi nu e prost cine cere. Si daca modelul PDL-UDMR functioneaza, adica Uniunea arata mereu partenerilor o poza cu bagajele facute langa usa, prin urmare primii au broasca amplasata jos, ca sa ajunga prichinderii sa infinga cheia, de ce sa nu tina figura si la Opozitie?

Crin Antonescu si Victor Ponta, nefiind mai breji, meritau si ei, desigur, santajistul lor. Si l-au ales pe Dan Voiculescu. Acesta nu numai ca vomita de cate ori aude numele lui Traian Basescu, dar are si instalatia aferenta inundatiei gastrice, plus un scut antiracheta format din lighene si carpe de sters, sa nu le alunece slapii.

Trebuia sa primeasca si el ceva, asa ca a devenit vicepresedinte la Senat. Cu vehiculul mediatic asigurat, insa, Lolek si Bolek s-au trezit sub sechestru asigurator. Parea ca si-au pierdut libertatea, ca orice derapaj de la dorintele lui domn profesor ii va pune in situatia de a le fi aratat... motanul.

O prima poveste de genul acesta s-a consumat dupa ce Victor Ponta a afirmat ca singura vulnerabilitate a USL este Dan Voiculescu, fapt care i-a adus presedintelui PSD o repriza de ironii in platoul Antenei 3. Dupa care Ponta s-a cumintit. Dar n-a uitat.

Iata, insa, ca procedura desemnarii candidatilor pentru alegerile locale a pus USL la grea incercare, iar PC a anuntat ca va livra in campanie propria garnitura de alergatori.

Odata cu sustinerea lui Sorin Oprescu fara ca Voiculescu sa fie consultat, tabara conservatorilor s-a oparit si a actionat. Mai marele a anuntat ca Antena 3 nu va mai mediatiza gratis vitejia liderilor USL (potrivit Adevarul), iar Mircea Badea i-a ridiculizat pe Crin Antonescu si Victor Ponta, afirmand ca in timp ce acestia se revarsau la Realitatea, Mihai Gadea i-a invins la audienta cu o transmisiune de la Sinaia: 'tu vrei sa conduci Romania, dar te bate Castelul Peles?'

N-a tinut. Cu toata amenintarea, cei doi lideri par ca isi vad de drum. Am spus-o imediat dupa ce s-a nascut USL: aceasta alianta nu are nevoie de Dan Voiculescu, pentru simplul motiv ca politica Antenei 3 a fost trasata cu mult inainte, postul si-ar pierde toata credibilitatea daca s-ar apuca acum sa-i trimita in derizoriu pe cei mai mari adversari ai lui Traian Basescu.

Din fericire pentru el, Victor Ponta iese cel mai bine din scandal, deoarece are antecedente de spurcare a lui Dan Voiculescu, in timp ce Crin Antonescu va ramane in istorie, deoarece i-a luat apararea in momentul cand justitia i-a dat atestat de colaborator al Securitatii. Si n-a fost decat inceputul. Pentru a recastiga voiosia lui domn profesor, liderul PNL va trebui sa danseze din nou la bara. Chiar daca nu are nevoie de Antena 3, nu va risca nimic. Si asta-l va pierde.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#USL Dan Voiculescu, #santaj Antena3 Ponta Crin, #Oprescu candidat USL Bucuresti , #Partidul Conservator